Меню

Архів новин
Піреус Банк в Україні визнано найбільш технологічним банком серед країн-учасниць ГУАМ
08 Квітня 2013

Піреус Банк в Україні визнано лауреатом III Міжнародного конкурсу «Кращі банки ГУАМ - 2012» в номінації «Найбільш технологічний банк серед країн - учасниць ГУАМ» за версією міжнародного журналу «Банкір» і Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ. Урочиста церемонія нагородження відбулася 14 березня в Києві.

«Піреус Банк активно працює над впровадженням інноваційних технологій в процес обслуговування клієнтів, оскільки ми прагнемо зробити банківські послуги зручними та доступними в будь-який час і в будь-якому місці, - говорить Янніс Кіріакопулос, голова наглядової ради Піреус Банку в Україні.-Подальший розвиток системи інтернет-банкінгу winbank є для нас стратегічною метою. Таким чином, ми впроваджуємо нові функції, які допомагають клієнтам отримувати віддалений доступ до своїх коштів і самостійно керувати ними в будь-який час ».

У цьому році Піреус Банк в Україні запустив віртуальну платіжну картку Visa Virtual, призначену для здійснення безпечних покупок в мережі Інтернет, а також ввів нову послугу телефонного банкінгу для віддаленого доступу до winbank. У 2012 році було запущено програму winbank mobile для платформ Android і iOS.

Янніс Кіріакопулос, голова наглядової ради Піреус Банку в Україні: "Подальший розвиток системи інтернет-банкінгу winbank є для нас стратегічною метою. Ми впроваджуємо нові функції, які допомагають клієнтам отримувати віддалений доступ до своїх коштів і самостійно керувати ними в будь-який час"

Технології Піреус Банку неодноразово отримували міжнародне визнання. Зокрема, додаток winbank mobile став лауреатом у номінації «Кращий Мобільний Банкінг в Європі» за версією журналу Global Finance (Нью-Йорк). Піреус Банк увійшов до «ТОП - 5» рейтингу «Найкращі електронні банки України» ділового видання «ІнвестГазета».

За словами головного редактора журналу «Банкір» Олега Капралова, при визначенні лауреатів конкурсу «Кращі банки ГУАМ - 2012» бралися до уваги такі критерії, як внесок у розвиток банківської системи, успішність роботи банку, відкритість і доступність інформації про його діяльність, бездоганна ділова репутація, позитивні аудиторські висновки авторитетних компаній, ефективність менеджменту в досягненні фінансових результатів, впровадження ризик-менеджменту та використання стрес-тестів.

«Результати конкурсу дуже важливі і для банків, і для їх клієнтів, оскільки за підсумками міжнародного конкурсу були виділені надійні банківські установи, які відрізняються професіоналізмом і високими показниками економічної ефективності», - говорить Валерій Чечелашвілі, генеральний секретар ГУАМ.

У конкурсі «Кращі банки ГУАМ - 2012» взяли участь банки Грузії, України, Азербайджанської Республіки, Республіки Молдова. Оргкомітет визначав лауреатів з урахуванням думки авторитетних міжнародних банківських експертів, рейтингових агентств, регуляторів.

Довідка. Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку досягли 78 млрд євро, кредитний портфель становить 44 млрд євро, а обсяг депозитів клієнтів перевищив 35 млрд євро (станом на 30.09.2012).

Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).

Сумарні активи Піреус Банку в Україні за четвертий квартал 2012 року склали 3,1 млрд. грн., Регулятивний капітал - 910 млн. грн.

Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу - 25.12.2012).

Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Катерина Калиновська
тел.: +38(067)688-62-14
e-mail: kkalynovska{at}piraeusbank.ua