Меню

Архів новин
Система інтернет-банкінгу Winbank від Піреус Банку була визнана однією з найкращих платформ для користувачів у Європі
08 Серпня 2012

20 липня 2012 року у Нью-Йорку авторитетний світовий фінансовий журнал Global Finance оголосив переможців першого раунду у конкурсі кращих платформ онлайн-банкінгу "World's Best Internet Banks" в Європі. Журнал Global Finance називає кращі системи онлайн-банкінгу у світі вже 13-й рік поспіль.

Переможці першого раунду у номінаціях «Кращий корпоративний інтернет-банкінг» і «Кращий інтернет-банкінг для користувачів» визначаються на рівні країни обраного регіону. Крім країн Європи, переможці першого раунду були вибрані у країнах Азії, Північної Америки, Латинської Америки, Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Африки. Крім того, 20 липня були оголошені і переможці першого раунду в різних підкатегоріях конкурсу («Кращий мобільний банкінг», «Кращий дизайн веб-сайту», «Краще просування в соціальних мережах»). Переможці у всіх категоріях отримають нагороди на церемонії нагородження у Нью-Йорку в листопаді 2012 року.

Іліас Музакіс, заступник директора операційно-організаційного департаменту Піреус Банку в Україні: «Winbank дозволяє клієнтам контролювати кошти на своїх рахунках, здійснювати безкоштовні грошові перекази і платежі без жодних обмежень по кількості транзакцій в день в межах країни, оплачувати комунальні послуги і здійснювати платежі закордон».

Онлайн-банкінг Winbank від Піреус Банку був визнаний кращим у Греції інтернет-банкінгом для споживачів. Додаток Winbank Mobile було названо кращим мобільним банкінгом у Європі.

Згідно Global Finance, банки-переможці були відібрані за наступними критеріями: 

• сильна стратегія залучення та якісного онлайн-обслуговування клієнтів

• успіх у просуванні онлайн-додатків своїм клієнтам

• зростання кількості онлайн-клієнтів, розширення продуктової лінійки

• прибутковість інтернет-ініціатив

• веб-дизайн і функціональність онлайн-додатків*.

Переможці в кожній з категорій були відібрані згідно аналізу успішності і якості їх онлайн-продуктів і послуг.

"Онлайн-банкінг Winbank був запущений в Україні у травні 2011 року. Winbank дозволяє клієнтам контролювати кошти на своїх рахунках, здійснювати безкоштовні грошові перекази і платежі без жодних обмежень по кількості транзакцій в день в межах країни, оплачувати комунальні послуги і здійснювати платежі закордон. Ми також плануємо додати функціонал онлайн-депозитів до кінця цього року, - розповів Іліас Музакіс, заступник директора операційно-організаційного департаменту Піреус Банку в Україні. - Що стосується програми Winbank Mobile, розробленого для платформ Android і IOS, то наші клієнти можуть користуватися цим додатком з травня 2012р. Winbank Mobile наділений дуже простим і зручним інтерфейсом, який дозволяє проводити грошові операції та знаходити на карті найближче відділення або банкомат Піреус Банку в Україні".

*Переможці були обрані серед банків-учасників, яких оцінювали судді світового рівня компанії Infosys, глобального лідера в галузі інформаційних технологій і консалтингу. Редактори журналу Global Finance відповідальні за остаточний вибір переможців в першому раунді.

Довідка. Піреус Банк є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 74 млрд. євро (після поглинання «здорової» частки активів Сільськогосподарського Банку Греції ATEbank, станом на 27.07.2012). Заснований у 1916 р., Піреус Банк здійснює діяльність у 10 країнах світу.

В Україні Піреус Банк представлений з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних. Чисті активи Піреус Банку в Україні станом на 1 червня 2012 року складають 3,5 млрд. грн., уставний капітал – 1,628 млрд. грн., регулятивний капітал - 837 млн. грн. Піреус Банк має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 21.06.2012), який характеризує здатність банку вчасно та у повному обсязі виплачувати вклади. Банк також має довгостроковий кредитний рейтинг агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні «uaA» із прогнозом «стабільний» (дата оновлення – 21.06.2012). Цей довгостроковий рейтинг входить до групи інвестиційних, тобто є одним із найвищих рейтингів, які присвоюють банкам, що працюють на українському ринку.

Банк є членом Асоціації українських банків, Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, членом Міжнародної торгової палати в Україні, а також входить до переліку банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

Global Finance заснований у 1987 році, тираж видання 50 050 езк. (підтверджено аудитом BPA), видається у 163 країнах світу. Аудиторія Global Finance складається з голів правління, президентів, керівників, фінансових директорів, голів казначейств та інших фінансистів, відповідальних за прийняття інвестиційних і стратегічних рішень у транснаціональних компаніях і фінансових інститутах. Серед аудиторії Global Finance також 8000 міжнародних портфельних інвесторів, на яких припадає понад 80% усіх світових активів у професійному управлінні. Сайт видання (gfmag.com) пропонує аналітичні матеріали про фінансові ринки 192 країн світу. Штаб-квартира видання знаходиться в Нью-Йорку, з офісами в Лондоні та Мілані.

Прес-служба Піреус Банку в Україні

Катерина Калиновська

Тел.: +38(067)688-62-14

e-mail: kkalynovska{at}piraeusbank.ua