Меню

Архів новин
Прибуток Піреус Банку в Україні у 3-му кварталі 2011 р. склав 15,5 млн грн.
22 Листопада 2011
  • Ріст сукупних активів на 30%
  • Понад 500 млн грн. виданих нових кредитів
  • Зростання клієнтської бази на 14 600 активних клієнтів (до 50 000 клієнтів)
  • Прибуток у III кварталі 2011 р. – 15,5 млн грн.
  • Зростання капіталу на 93%*

За підсумками 3-го кварталу 2011 року Піреус Банк в Україні отримав прибуток у розмірі 15,5 млн грн. У січні-вересні 2011 р. Піреус Банк залучив понад 14 600 нових клієнтів, в результаті чого загальна кількість активних клієнтів банку перевищила 50 000 приватних та юридичних осіб. Протягом 3-х кварталів 2011 р. Піреус Банк в Україні видав понад 500 млн грн. кредитів (з них понад 73 млн грн. приватним клієнтам); при цьому загальний кредитний портфель банку склав на 1 жовтня поточного року становив 2,839 млрд грн.

Завдяки активному кредитуванню малого та середнього бізнесу та іпотечному кредитуванню приватних клієнтів, а також завдяки фінансуванню та інвестиціям, що надаються головною установою Группи Піреус Банку – Piraeus Bank S.A. – cукупні активи Піреус Банку в Україні з початку року зросли на 30% або на 1,1 млрд грн. до 4,686 млрд грн.

«У третьому кварталі поточного року нам вдалось виконати головну задачу – вивести банк на прибуткову операційну діяльність. Це говорить про те, що сформований у поточному році кредитний портфель є якісним та генерує достатній прибуток, а заходи щодо оптимізації витрат виявились ефективними. Жовтень також став прибутковим місяцем для банку. Отже, сукупний збиток банку за 2011 рік, зумовлений сформованими резервами під негативно класифіковані кредити, поступово зменшуватиметься», – прокоментував в.о. голови правління Піреус Банку в Україні Вячеслав Коваль.

В'ячеслав Коваль, в.о голови правління Піреус Банку в Україні:

Вячеслав Коваль, в.о голови правління Піреус Банку в Україні: "У третьому кварталі поточного року нам вдалось виконати головну задачу – вивести банк на прибуткову операційну діяльність"

У третьому кварталі поточного року зареєстрований статутний капітал банку зріс на 93% або на 785 млн грн. – до 1,628 млрд грн. «Наразі Піреус Банк дуже добре капіталізований та демонструє високі показники надійності банківської установи. Так, коефіцієнт адекватності регулятивного капіталу банку станом на 31.10.2011 складає 21,3%, що удвічі перевищує відповідний норматив Національного банку України; показник миттєвої ліквідності банку становить 146%, що більш ніж у 7 разів перевищує норматив НБУ; коефіцієнт поточної ліквідності банку – 146,8% – більш ніж у тричі перевищує норматив», – розповів Вячеслав Коваль.

Довідка. Піреус Банк є однією із провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 57 млрд 69 млн євро і регуляторним капіталом 3 млрд 500 млн євро (станом на 30.06.2011). Заснований у 1916 р., Піреус Банк сьогодні здійснює діяльність у Греції, Україні, Румунії, Болгарії, Єгипті, Албанії, Сербії, Кіпрі, а також у світових фінансових центрах – Нью-Йорку та Лондоні. Piraeus Bank S. A. є головною установою Групи Піреус Банку (Piraeus Bank Group); до Групи входять 10 банків і 21 компанія, які надають повний спектр фінансових послуг.

В Україні Піреус Банк надає повний комплекс банківських послуг приватним особам, малому і середньому бізнесу, а також корпоративним клієнтам. Серед пріоритетних напрямків – кредитування бізнесу та іпотечне кредитування.

Банк є членом Асоціації українських банків, Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також входить до числа банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

Піреус Банк має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 27.10.2011), що характеризує здатність банку вчасно та у повному обсязі виплачувати вклади. Банк має довгостроковий кредитний рейтинг агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні «uaA» з прогнозом «стабільний» (дата оновлення – 21 червня 2011 р.). Даний довгостроковий рейтинг входить до групи інвестиційних, тобто є одним з найвищих рейтингів, які присвоюються банкам, що працюють на українському ринку.

*Мається на увазі зареєстрований статутний капітал банку.

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Андрій Сахно
тел./факс: +38(044)495-8888
e-mail: asakhno(at)piraeusbank.ua