Меню

Архів новин
Піреус Банк в Україні зареєстрував збільшення статутного капіталу на 785 млн грн.
11 Жовтня 2011

Публічне акціонерне товариство «Піреус Банк МКБ» повідомляє про те, що 13 вересня 2011 р. Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала збільшення статутного капіталу банку на 785 млн грн. Таким чином, зареєстрований статутний капітал АТ «Піреус Банк МКБ» зріс до 1,628 млрд грн.

«Збільшення розміру статутного капіталу Піреус Банку в Україні здійснено з метою збільшення ліквідності банку, підвищення фінансової стабільності, формування резервів під проблемну заборгованість та для подальшого розвитку діяльності кредитної установи, – розповів Янніс Кіріакопулос, голова Наглядової ради АТ «Піреус Банк МКБ». – Збільшення зареєстрованого статутного капіталу банку майже вдвічі свідчить про увагу Групи Піреус Банку до українського ринку та незмінність довгострокових планів щодо розвитку Піреус Банку в Україні».

Завдяки збільшенню статутного капіталу Піреус Банк МКБ має одні з найвищих показників надійності серед банківських установ, що здійснюють діяльність в Україні. Зокрема, станом на 22.09.2011 банк має показник адекватності капіталу на рівні 24,13%, що майже у 2,5 рази перевищує норматив НБУ, показник миттєвої ліквідності – 115,7% (майже у 6 разів вище за норматив НБУ), поточної ліквідності – 140,5% (у 3,5 рази вище нормативного значення).

"На сьогодні Піреус Банк в Україні дуже добре капіталізований, я б навіть сказав, із значним запасом, – сказав в.о. голови правління банку В`ячеслав Коваль. – Так, наприклад, кошти, вкладені акціонерами у банк (1,628 млрд грн.), значно перевищують кошти, залучені від клієнтів (1,342 млрд грн. станом на 22.09.2011). Це, з одного боку, додає впевненості нашим клієнтам, а з іншого, – відкриває значні можливості для активного нарощування кредитного портфелю банку. З початку року банк видав 489 млн грн. нових кредитів корпораціям, малому та середньому бізнесу, а також приватним клієнтам. Ми очікуємо, що до кінця року ця цифра значно зросте».

Довідка. Піреус Банк є однією із провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 57 млрд 69 млн євро і регуляторним капіталом 3 млрд 500 млн євро (станом на 30.06.2011). Заснований у 1916 р., Піреус Банк сьогодні здійснює діяльність у Греції, Україні, Румунії, Болгарії, Єгипті, Албанії, Сербії, Кіпрі, а також у світових фінансових центрах – Нью-Йорку та Лондоні. Piraeus Bank S. A. є головною установою Групи Піреус Банку (Piraeus Bank Group); до Групи входять 10 банків і 21 компанія, які надають повний спектр фінансових послуг.

В Україні Піреус Банк надає повний комплекс банківських послуг приватним особам, малому і середньому бізнесу, а також корпоративним клієнтам. Серед пріоритетних напрямків – кредитування бізнесу та іпотечне кредитування.

Банк є членом Асоціації українських банків, Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також входить до числа банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

Піреус Банк має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 06.09.2011), що характеризує здатність банку вчасно та у повному обсязі виплачувати вклади. Банк має довгостроковий кредитний рейтинг агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні «uaA» з прогнозом «стабільний» (дата оновлення – 21 червня 2011 р.). Даний довгостроковий рейтинг входить до групи інвестиційних, тобто є одним з найвищих рейтингів, які присвоюються банкам, що працюють на українському ринку.

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Андрій Сахно
тел./факс: +38(044)495-8888
e-mail: asakhno(at)piraeusbank.ua