Меню

Архів новин
Піреус Банк увійшов до групи середніх банків за класифікацією НБУ
12 Cічня 2015

За результатами діяльності банків у 2014 році та перерозподілу банків за групами Національний банк України перевів Піреус Банк з групи невеликих банків до групи середніх за розміром активів, де банк посів 14 сходинку та 49-ту в загальній класифікації. У IV кварталі Піреус Банк посідав 69 місце з розміром активів близько 3 млрд.грн.


Перехід банку до вищої групи є важливим кроком його розвитку та свідчить про стабільну роботу і надійність фінансової установи.


Згідно з рішенням № 614 від 30.12.2014 Комісія з питань нагляду та регулювання діяльності банків Національного банку України визначила граничні межі розміру активів для окремих груп банків на 2015 рік. Головним критерієм цього року виступив розмір активів, тоді як раніше при визначені належності банку до групи враховувався ще й розмір регулятивного капіталу.


Групування банків відбувається раз на рік. Наразі найбільших банків стало 16, група великих банків збільшилася до 19 установ, а середніх стало 33. Зменшилася лише група маленьких банків – до 95 установ. Загалом, станом на 1 січня 2015 року в Україні нараховується 163 банки.