Меню

Архів новин
Піреус Банк підтримав святкування 200-річчя з дня заснування грецького товариства «Філікі Етерія» в Одесі та 20-річчя філії Грецького Фонду Культури
04 Вересня 2014

Піреус Банк взяв участь у святкуванні 200-річчя з дня заснування грецького товариства «Філікі Етерія» в Одесі та 20-річчя філії Грецького Фонду Культури. Захід проходив 2-4 вересня 2014 року в місті Одеса. Примітно, що саме на ці дати випало святкування 220-річчя заснування самого міста.

Піреус Банк, як представник міжнародної Групи Піреус Банк, яка має грецьке коріння, не міг залишитися осторонь. Виступаючи на підтримку заходу, Банк висловлює свою повагу до великої історичної події - заснування в м.Одеса в 1814 році товариства «Філікі Етерія». Цей факт назавжди пов'язує історію Одеси з відродженням греків і розвитком дружніх відносин з Україною.

Святкування було відкрито виставкою гравюр «Іліадіс» з колекції Христоса Яннакоса на тему «Іліада і Одіссея». Головна святкова частина пройшла в Одеському Національному академічному театрі опери та балету, де пройшла прем'єра спектаклю театру танцю «РОЕС», м.Афіни.

Одеська філія Грецького Фонду Культури була створена в 1992 в місті Афіни (в Україні функціонує з 1994 року) з метою поширення грецької культури і грецької мови у всьому світі. Знаходиться в підпорядкуванні Міністерства Культури Греції.

Організація «Філікі Етерія» була створена в Одесі в 1814 році з метою підготовки греків до боротьби за незалежність і назавжди пов'язала історію Одеси з історією національно-державного відродження Греції.

Фотозвіт із святкування 200-річчя з дня заснування грецького товариства «Філікі Етерія» розміщений у фотогалереї.