Меню

Архів новин
Чистий прибуток Групи Піреус Банку після сплати податків склав 3.2 млрд.євро
22 Квітня 2014

Група Піреус Банку оголосила результати фінансової діяльності за 9 місяців 2013 р. Станом на кінець вересня 2013 р. чистий прибуток склав 1,187 млн. євро, а активи Групи - 93 млрд. євро. Про це повідомляє прес-служба Групи з посиланням на фінансовий звіт Групи Піреус Банку за 9 місяців 2013 р.

За результатами 9 місяців 2013 р. кредитний портфель до оподаткування та резервування склав 75 млрд. євро, з яких 65% - комерційні позики, 25% - іпотечні, 10% - споживчі. Депозитний портфель склав 55млрд. євро. При цьому кошти, розміщені на безстрокових вкладах і поточних рахунках, склали 39,5% загального портфеля Групи.

«Піреус Банк, після нещодавнього збільшення статутного капіталу і завершення інтеграції придбаних банків, має значний пріоритет, враховуючи всебічне співробітництво та більш ефективне управління простроченою заборгованістю в кредитному портфелі завдяки інноваційним рішенням», - зазначив Міхаліс Саллас, глава ради директорів Групи.

Коефіцієнт достатності капіталу Групи Піреус Банку досяг 13,6%. Після успішного збільшення статутного капіталу на 8,4 млрд. євро балансовий капітал Групи склав 9,22 млрд. євро.
Враховуючи поглинання інших банків, станом на кінець вересня 2013 року операційні витрати склали 1,053 млн. євро, а філіальна мережа Групи була розширена до 1653 відділень: 1218 відділень у Греції і 435 міжнародних відділень.

«Піреус Банк успішно завершив повну інтеграцію з ATEbank і грецькими філіями Hellenic Bank, Bank of Cyprus і Cyprus Public Bank, в той час як злиття з Millennium Bank Greece відбудеться у грудні 2013 року. Ця угода, підписання якої відбудеться набагато раніше, ніж спочатку планувалося, є значною конкурентною перевагою для Групи Піреус Банку, при цьому стрімким темпом проводиться оптимізація мережі філій та персоналу», - додав Ставрос Леккакос, глава правління Групи.