Меню

Архів новин
«Сьогоднішню девальвацію може перекрити ставка в 20 %», - Світлана Черкай, член Правління Піреус Банку
28 лютого 2014

Світлана Черкай зазначила, що саме у сьогоднішній ситуації міжнародні банки є більш надійним партнером, ніж локальні, тому що менш залежні від змін політичних настроїв у країні. Крім того, основним акціонером Групи Піреус Банку є фінансовий стабілізаційний фонд Hellenic, утримуючи 81% капіталу, і який у свою чергу контролюється МВФ, що є незаперечним підтвердженням надійності Банку.


Пані Черкай із розумінням ставиться до вкладників у цей період невизначеності, розуміє їхні побоювання, проте у той же час робить акцент на тому, що навіть у цей непростий час Піреус Банк дотримувався своїх зобов'язань і обслуговував депозити та кредити, згідно укладених раніше договорів.


Представник фінансової організації розповіла, що банк намагається запропонувати декілька безпечних альтернативних варіантів. Наприклад, рахунки з доступом у будь-який зручний час із паралельною можливістю заробити процентні доходи по депозитах. І інший варіант - короткострокові місячні депозити, процентний заробіток за якими дуже високий і порівняно з річним , як у випадку з Піреус Банком, навіть вище. Тим клієнтам, які все ж таки вважають за краще не зберігати гроші на рахунках, Світлана Черкай рекомендує не тримати їх вдома, враховуючи досить турбулентну ситуацію не тільки щодо економіки, але щодо підвищеної криміногенної обстановки в країні, а натомість зберігати заощадження у банківських скриньках. «У банку працює велика кількість професійних консультантів, які знайдуть правильне рішення, збережуть грошові кошти вкладників і врятують їх від девальвації. Ставка 20% не тільки перекриє будь-яку девальвацію національної валюти, а й інфляцію», - зазначає член правління.
Виходить, що зберігати гроші вдома не тільки небезпечно, але й невигідно.


Банкір також прогнозує стабілізацію ситуації у березні і зазначає, що до цього часу основні хвилювання повинні вщухнути.