Піреус Банк увійшов до п'ятірки банків з найвищою оцінкою надійності депозитів
11 лютого 2014

На засіданні рейтингового комітету агентство «Кредит-Рейтинг» прийняло рішення про підтвердження присвоєного раніше рейтингу надійності депозитів. За даними «Кредит –Рейтинг» рейтинг надійності банківських вкладів АТ «Піреус Банк МКБ» на 5 лютого 2014 року був визначений на рівні «5» (найвища надійність).

За інформацією «Кредит -Рейтинг», враховуючи нестабільність і волатильність поточної політичної та економічної ситуації в Україні, коливання курсу національної валюти, агентство особливо ретельно відстежує ситуацію в рейтингованих банках. Вірогідність перегляду кредитних рейтингів банківських установ і рейтингів надійності депозитів у разі погіршення ситуації на фінансовому ринку є високою.

Як повідомляють експерти рейтингового агентства, на момент перегляду рейтингів банківських вкладів, за наявними у рамках моніторингу даними, не спостерігалось відтоку коштів з депозитів в масштабах, здатних спричинити негативний вплив на рівень рейтингів. На попередньому рівні були підтверджені рейтинги 17 банківських установ: з числа публічних рейтингів на сьогодні оцінку 5 (найвища надійність) мають 5 банківських установ і 7 банків мають рейтинг 4 (висока надійність)

Крім Піреус Банку в п'ятірку банків з найвищим ступенем надійності увійшли ВіЕС банк, МАРФІН БАНК, ПУМБ та Універсал Банк. З повним списком банківських установ, яким було підтверджено рейтинги на колишньому рівні, ви можете ознайомитися на сайті рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг».

Рейтинги надійності банківських вкладів (депозитів) є динамічними і можуть бути переглянуті у разі настання подій і/або зміни показників діяльності банку, які можуть чинити вплив на здатність банківської установи своєчасно розраховуватися по банківських вкладах.

Нагадаємо, що раніше Піреус Банк в Україні повідомляв про оновлення результатів кредитного рейтингу з прогнозом «стабільний» – Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило рівень надійності депозитів Піреус Банку в Україні, а також присвоїло банку кредитний рейтинг «стабільний».

Довідка про Піреус Банк
Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку складають 93 млрд. євро, кредитний портфель становить 62 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 55 млрд. євро (на кінець вересня 2013 р.).

Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).

Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 04.02.2014).

Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
тел.: +38(044)495-88-88