Меню

Архів новин
Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» визнало високу надійність депозитів АТ «Піреус Банк МКБ»
13 Cічня 2014

Найвища рейтингова оцінка «rd.1(pi)» інтерпретується, як «висока надійність депозитів, порівнюючи з іншими банками, які увійшли до рейтингу». Також серед рейтингових оцінок існують наступні показники: «rd.2(pi)», що означає «хороша надійність депозитів, порівнюючи з іншими банками, що увійшли до рейтингу» та «rd.3(pi)» і «rd.4(pi)», що інтерпретуються, як «прийнятна надійність депозитів, порівнюючи з іншими банками, що увійшли до рейтингу» та «незадовільна надійність депозитів, порівнюючи з іншими банками, що увійшли до рейтингу» відповідно.
Нагадаємо, що на початку грудня 2013 року рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило рівень надійності банківських депозитів Піреус Банку та присвоїло йому кредитний рейтинг «Стабільний».
Також, 6 грудня 2013 року агентство Moody’s підвищило прогноз довгострокового депозитного та боргового рейтингу Групи ПІреус Банку до Саа1 (стабільний). А ще раніше міжнародні рейтингові агентства Fitch та Standard & Poor’s присвоїли підвищені кредитні рейтинги Греції, а саме В- (прогноз стабільний), що відповідає В3 рейтингової шкали Moody’s.
У рейтингу надійності депозитів РА «Стандарт-Рейтинг» продовжило використовувати вже адаптовані до України підходи класичної моделі САМР. Тим не менш, перехід від оцінки надійності банків до оцінки надійності їх депозитів наклав певні відбитки, також як і перехід до рейтингової оцінки згідно з нормативами, встановленими НБУ. У процесі оцінки агентство вивчало окремі групи факторів та встановлювало їх вплив на надійність депозитів. До уваги приймались наступні групи факторів: капітал банку, якість кредитного портфелю, ліквідність, дохідність операцій, масштаб діяльності, підтримка акціонерів, якість депозитних програм.
РА «Стандарт-Рейтинг», починаючи з четвертого кварталу 2013 року, переходить до регулярної підтримки рейтингу надійності банківських депозитів. Продукт буде готуватися щоквартально для того, щоб стати системою орієнтирів для населення під час оцінки депозитних пропозицій банків, перш за все з позиції їх надійності. Агентство має багатолітній досвід оцінки банків України, як на основі публічних даних, так і фінансової й статичної звітності банків, яку вони надають до НБУ.