Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило рівень надійності депозитів Піреус Банку в Україні, а також присвоїло банку кредитний рейтинг «стабільний»
19 Грудня 2013

На засіданні рейтингового комітету агентства «Кредит- Рейтинг» було прийнято рішення про оновлення результатів кредитного рейтингу фінансових установ. За даними «Кредит –Рейтинг» прогноз кредитного рейтингу АТ «Піреус Банк МКБ» на 12 грудня 2013 року був визначений, як «стабільний». Даний результат підтверджує рейтинг від 4 червня того ж року.

Як повідомляє агентство, кредитний рейтинг – це універсальний інструмент для оцінки кредитоспроможності позичальника, надійності його боргових зобов'язань і встановлення плати за відповідний кредитний ризик. Він дає можливість заявити потенційним інвесторам і партнерам про свою кредитоспроможність, не розголошуючи при цьому конфіденційної інформації, і зробити стосунки позичальника і інвестора максимально прозорими і ефективними.

Перш за все, здобуття рейтингу необхідне підприємству, яке хоче підтвердити свою прозорість, надійність і фінансову стабільність.

Крім того , агентство повідомило про результати рейтингу надійності банківських вкладів АТ «Піреус Банк МКБ» і присвоєння рівня «5» , тим самим підтвердивши ранню оцінку.

За інформацією «Кредит -Рейтинг» рейтинг надійності банківського вкладу (депозиту) характеризує незалежну думку компанії «Кредит-Рейтинг» про можливість банку вчасно й у повному обсязі виконати взяті на себе зобов`язання щодо повернення банківських вкладів протягом найближчих 12 місяців.

Цей вид рейтингу був розроблений з метою захисту вкладників і підвищення їх інформованості щодо надійності банківських установ. Результатом визначення такого рейтингу є незалежна оцінка ризику виникнення проблем із своєчасним поверненням вкладу (у випадку введення регуляторних обмежень на дострокове повернення банківських вкладів, своєчасним поверненням вкладу вважається повернення після закінчення терміну дії договору).

На відміну від загального кредитного рейтингу банку, рейтинг надійності банківського вкладу (депозиту) враховує черговість і пріоритетність виконання зобов`язань банківською установою. Рейтинг банківського вкладу корелює з рейтингом фінансової установи, але визначається за окремою шкалою, за якою порівнюються виключно банківські установи.

Нагадаємо, що раніше Піреус Банк в Україні повідомляв про підвищення процентних ставок за депозитами - Піреус Банк підвищив ставки за гривневими депозитами «Стандартний», «Стандартний онлайн» і «Пенсійний»

Рейтинги надійності банківських вкладів дозволяють потенційним вкладникам здійснити відбір найнадійніших банків і прийняти рішення щодо доцільності розміщення коштів у банку, або у випадку закінчення терміну дії депозитного договору - доцільності його пролонгації.

Довідка. Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку складають 93 млрд. євро, кредитний портфель становить 62 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 55 млрд. євро (на кінець вересня 2013 р.).

Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).

Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 12.12.2013).

Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
тел.: +38(044)495-88-88