Меню

Архів новин
Піреус Банк виступив фінансовим спонсором міжнародної конференції «Фінансування інновацій»
12 Листопада 2013

Київ, Піреус Банк виступив фінансовим спонсором міжнародної науково-практичної конференції «Фінансування розвитку інновацій в Україні» у Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана, в якій взяли участь близько 150 аналітиків, науковців та студентів з провідних економічних ВУЗів України та Російської Федерації.

Як заявив під час привітального слова на честь відкриття конференції Голова Спостережної Ради АТ «Піреус Банк МКБ» Янніс Кіріакопулос , «у наш час знання стають все більш доступними та розповсюдженими серед великої кількості людей, перш за все, завдяки стрімкому розвитку інноваційних технологій і Інтернету, як засобу технічної комунікації. В Інтернеті кожний може проглядати або навіть відвідувати університетські класи на різноманітних платформах від провідних освітних закладів світу, які у той самий момент можливо відвідають ще десятки тисяч людей. Ми можемо здавати тести та брати участь у конкурсах, отримувати відзнаки у певних курсах серед багатьох тисяч людей по всьому світу незалежно від того, де ми живемо та працюємо.

Як підкреслив Голова Спостережної Ради, саме така доступність нових знань та ідей, а також швидкість їхнього розповсюдження призводить до автоматизації цілої низки спеціальностей ї професій, багато з яких можуть або взагалі зникнути або будуть переведені до низько витратних географічних зон, таких як Індія або Китай. Саме тому іноваційність та персональна гнучкість стають дуже важливими для кожного з нас.

Янніс Кіріакопулос, голова Наглядової ради Піреус Банку в Україні: "У наш час знання стають все більш доступними та розповсюдженими серед великої кількості людей, перш за все, завдяки стрімкому розвитку інноваційних технологій"

Відтак, на думку Я.Кіріакопулоса, сьогодні також змінюється й роль університетів по всьому світу. І хоча , як підкреслив він, університети і надалі повинні навчати студентів та засвідчувати рівень їхніх компетенцій, їм також слід брати активну участь у консультуванні урядів та плануванні потреб у різних видах професій та спеціальностей. Перевага, що повинен створювати кожний університет аби бути конкурентоспроможним, на думку Я. Кіріакопулоса, це внесок у покращення знань, створення стимулюючого для навчання середовища та підтримання пильних зв’язків із дослідженнями, консалтингом, практичними тренінгами для того, щоб забезпечувати гідних кандидатів для різноманітних видів бізнесу та суспільства у цілому.

Також на конференції учасниками було розглянуто такі питання як готівкові розрахунки та їх вплив на ресурсний потенціал банків, іноземне інвестування у банківську систему України, вибір адекватної стратегії інвестиційної політики України, шляхи активізації іпотечного кредитування, тенденції фінансування інноваційної діяльності тощо.

Довідка. Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку складають 95 млрд. євро, кредитний портфель становить 63 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 55 млрд. євро (на кінець червня 2013 р.).

Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).

Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 27.09.2013).

Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
тел.: +38(044)495-88-88
e-mail: press@piraeusbank.ua