Чистий прибуток Групи Піреус Банку після сплати податків склав 734 млн. євро
01 Листопада 2013

Група Піреус Банку оголосила результати фінансової діяльності за перше півріччя 2013 р. Станом на кінець червня 2013 р. чистий прибуток склав 734 млн. євро, а активи Групи - 95 млрд. євро. Про це повідомляє прес-служба Групи з посиланням на фінансовий звіт Групи Піреус Банку за перше півріччя 2013 р.

За результатами першого півріччя 2013 р. кредитний портфель до оподаткування та резервування склав 75,7 млрд. євро, з яких 65% - комерційні позики, 24% - іпотечні, 11% - споживчі. Депозитний портфель склав 54,7 млрд. євро. При цьому кошти, розміщені на безстрокових вкладах і поточних рахунках, склали 38% загального портфеля Групи. «Група Піреус Банку концентрує свої зусилля на ефективному управлінні «проблемним» кредитним портфелем, впроваджуючи нові рішення з метою захисту власного капіталу, підтримання розвитку грецьких підприємств та фінансової допомоги населенню», - наголосив Міхаліс Саллас, голова ради директорів Групи.

Коефіцієнт достатності капіталу Банку досяг 14%. Після успішного збільшення статутного капіталу на 8,4 млрд. євро балансовий капітал Групи склав 9,5 млрд. євро.

Враховуючи поглинання інших банків, на кінцець червня 2013 р. операційні витрати складали 644 млн. євро, а філіальну мережу Групи було розширено до 1 718 відділень: 1 280 відділень у Греції і 438 міжнародних відділень у Південно-Східній Європі та східному Середземномор'ї. «Злиття з ATEbank і грецькими філіями грецької частини Hellenic Bank було успішно завершено», - додає Ставрос Леккакос, голова правління Групи.

Банк знаходиться на шляху активного інтегрування систем і філіальних мереж поглинених банків. На сьогодні частка Піреус Банку в банківському секторі Греції складає 30%. Злиття з Millennium Bank Greece і грецькими філіями Bank of Cyprus та Cyprus Public Bank є головною метою Групи на четвертий квартал 2013 року і перший квартал 2014 року.

Довідка. Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку складають 95 млрд. євро, кредитний портфель становить 63 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 55 млрд. євро (на кінець червня 2013 р.).

Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).

Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 27.09.2013).

Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
тел.: +38(044)495-88-88