Довгостроковий кредитний рейтинг Піреус Банку в Україні підтверджено на рівні uaA
12 Червня 2013

4 червня 2013р. найбільше в Україні рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило присвоєний раніше кредитний рейтинг Піреус Банку в Україні. Довгостроковий кредитний рейтинг банку підтверджений на рівні uaA з прогнозом «стабільний». Даний рейтинг є незмінним протягом 5 років (з моменту присвоєння 13 червня 2008 року).

Як зазначає агентство «Кредит-Рейтинг», позичальник з рейтингом uaА характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками. Прогноз «стабільний» вказує на відсутність передумов для зміни рейтингу протягом року. У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність банку за 2011-2012рр. та за 1й квартал 2013р., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

Агентство відзначає, що серед факторів, що вплинули на підтвердження високого кредитного рейтингу Піреус Банку, основними є наявність підтримки з боку основного акціонера - одного з найбільших грецьких банків Piraeus Bank S.A., високі показники ліквідності, диверсифікація депозитного портфеля за основними вкладниками, а також наявність відносно дешевої ресурсної бази, що дозволяє підтримувати конкурентні позиції на фінансовому ринку.

В'ячеслав Коваль, в.о. голови правління Піреус Банку в Україні: "Завдяки виваженій політиці щодо кредитування, а також активній роботі по залученню ресурсів, банк зберігає високий кредитний рейтинг вже впродовж 5-ти років"

«Підтвердження високого кредитного рейтингу банку є відображенням того, що Піреус Банк в Україні мінімально чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних чинників. Завдяки виваженій політиці щодо кредитування, а також активній роботі по залученню ресурсів, банк зберігає високий кредитний рейтинг вже впродовж 5-ти років» - говорить В'ячеслав Коваль, в.о. голови правління Піреус Банку в Україні.

Крім того, агентство підтвердило рейтинг надійності депозитів Піреус Банку на рівні "5" (найвища надійність). Як відзначає агентство, даний рейтинг означає мінімальну чутливість банку до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних чинників. Імовірність виникнення проблем зі своєчасним поверненням вкладів протягом найближчих 12 місяців з моменту публікації рейтингу дуже низька, повідомляє «Кредит-Рейтинг». Піреус Банк в Україні зберігає найвищий рівень надійності депозитів з березня 2009 року.

Довідка. Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку складають 94,4 млрд. євро, кредитний портфель становить 71,9 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 53,3 млрд. євро (зв результатами І кварталу 2013 р.).

Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).

Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 04.06.2013).

Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
тел.: +38(044)495-88-88