Меню

Архів новин
Піреус Банк увійшов до рейтингу найбільш надійних банків України за версією ділового видання «Експерт»
22 Квітня 2013

Впливове ділове видання «Експерт Україна» склало рейтинг 75 найбільш надійних банків України. Піреус Банк в Україні зайняв 17-е місце серед найбільш надійних банків країни.

Рівень надійності банку охарактеризований як «прийнятний» (рейтинг за шкалою літер - В, підсумковий інтегральний показник 362,20), що означає здатність банку самостійно справлятися з негативними чинниками, які можуть виникнути в короткостроковій перспективі. Рейтинг надійності банків розраховується аналітиками журналу «Експерт» вже увосьме. Інтегральний показник надійності розроблений з урахуванням 16 коефіцієнтів, які характеризують достатність капіталу, структуру і якість активів, показники ефективності та рентабельності.

«Під надійністю банку слід розуміти здатність фінансового інституту чинити опір несприятливим факторам. Надійність і ймовірність дефолту - поняття не ідентичні, - розповів Андрій Блінов, головний редактор журналу «Експерт Україна», - Банк, що має високий рівень надійності (спротиву), може зіткнутися з найсильнішим впливом негативних і малопередбачуваних факторів, які здатні привести до його банкрутства, в той час як фінансова установа із задовільним рейтингом продовжить працювати, оскільки в результаті збігу обставин уникне негативного впливу таких чинників».

В'ячеслав Коваль, в.о. голови правління Піреус Банку в Україні: "Стабільне зростання фінансових показників, постійний приріст ресурсної бази та ефективна операційна діяльність дозволяють нам забезпечувати нашим вкладниками значний рівень надійності розміщення коштів на депозитних рахунках у банку"

«На нашу думку, високе місце Піреус Банку в рейтингу надійності банків журналу« Експерт» - це вагоме підтвердження правильності обраної нами стратегії. Стабільне зростання фінансових показників, постійний приріст ресурсної бази та ефективна операційна діяльність дозволяють нам забезпечувати нашим вкладниками значний рівень надійності розміщення коштів на депозитних рахунках у банку в поєднанні з привабливим рівнем їх прибутковості, -зазначив В'ячеслав Коваль, в.о. голови правління Піреус Банку в Україні. - Постійне підтвердження надійності банку з боку рейтингових агентств, ділових видань та аналітиків відображає обережність і виваженість підходів, які застосовує банк при проведенні активних операцій, а також орієнтованість банку на виконання своїх зобов'язань перед вкладниками».

Піреус Банк зберігає найвищий рівень надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» з моменту його присвоєння у лютому 2009 року (останнє оновлення рейтингу - 29.03.2013). У грудні 2012 р. «Українське кредитно-рейтингове агентство» (UCRA) і портал Finance.ua надали Піреус Банку депозитний індекс B4, що свідчить про високу надійність банку і середньоринкову прибутковусть депозитів (у гривнях, доларах США і євро).

Довідка. Група Піреус Банку є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи. Активи Групи Піреус Банку складають 98 млрд. євро, кредитний портфель становить 64 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 52 млрд. євро (станом на 31 грудня 2012 р.).

Піреус Банк присутній в Україні з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво № 25).

Сумарні активи Піреус Банку в Україні за четвертий квартал 2012 року склали 3,1 млрд. грн., регулятивний капітал - 910 млн. грн.

Піреус Банк в Україні має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу - 25.12.2012).

Банк уповноважений Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги, а також є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Піреус Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Катерина Калиновська
тел.: +38(067)688-62-14
e-mail: kkalynovska{at}piraeusbank.ua