Меню

Архів новин
Піреус Банку в Україні присвоєний індекс високої надійності депозитів B4
21 Листопада 2012

Згідно з депозитним індексом банків FUDI, Піреус Банку в Україні присвоєний депозитний індекс B4, який свідчить про високу надійність банку і середньоринкову прибутковість депозитів (у гривні, доларах США і євро). Так, за показниками надійності Піреус Банк іде відразу після державних "Ощадбанку" і "Укрексімбанку".

«Надійність Піреус Банку оцінена на високому рівні (В - висока надійність). При цьому ставки за депозитами (у гривні, доларах США і євро) знаходяться на середньоринковому рівні, - говорить Андрій Коноплястий, директор аналітичного департаменту «Українського кредитно-рейтингового агентства» (UCRA). - Показники капіталізації та ліквідності підтримуються на високому рівні, обсяг коштів, залучених у фізичних осіб, - незначний. При цьому якість активів не висока, але банк сформував достатній обсяг резервів для покриття можливих втрат за кредитними операціями. Діяльність фінансової установи за результатами трьох кварталів 2012 року прибуткова».

«Така оцінка є підтвердженням того, що Піреус Банк в Україні мінімально чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних чинників», - говорить В'ячеслав Коваль, в.о. голови правління Піреус Банку в Україні. – Крім того, на нашу думку, рейтинг відображає виваженість підходів, які банк застосовує при проведенні активних операцій, а також орієнтованість банку на виконання своїх зобов'язань перед клієнтами. Репутація є одним із найцінніших активів для Піреус Банку, який присутній на європейському ринку з 1916 року».

В'ячеслав Коваль, в.о. голови правління Піреус Банку в Україні: "Рейтинг відображає виваженість підходів, які банк застосовує при проведенні активних операцій, а також орієнтованість банку на виконання своїх зобов'язань перед клієнтами"

Дані по прибутковості банківських депозитів, а також по надійності банків-учасників індексу FUDI були оновлені 15 листопада. Детальніше з методикою розрахунку надійності фінансових установ можна ознайомитися за посиланням.

Довідка про індекс. Депозитний індекс FUDI створений для оцінки надійності та прибутковості депозитів українських банків. Він розраховується на підставі фінансових показників банку та порівняння рівня прибутковості вкладів банку з базовим рівнем прибутковості. За базовий рівень приймається Український індекс ставок за депозитами фізичних осіб (для періоду розміщення 12 місяців), який розраховується Thomson Reuters та публікується на сайті НБУ.
Розробники депозитного індексу Fudi - «Українське кредитно-рейтингове агентство» і портал Finance.UA.

Довідка. Група Піреус Банку є однією із провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 77,2 млрд. євро, кредитным портфелем у розмірі 46 млрд. євро і депозитним портфелем у розмірі 37 млрд. євро (після поглинання «здорової» частини активів Сільськогосподарського Банку Греції ATEbank і 99,08% активів грецького Geniki Bank станом на 19.10.2012). Заснований у 1916 г., Піреус Банк здійснює діяльність у 10 країнах світу.

В Україні Піреус Банк представлений з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво №25).

Чисті активи Піреус Банку за третій квартал 2012 року склали 3,1 млрд. грн., уставний капітал – 1,628 млрд. грн., регулятивний капітал – 894,7 млн. грн.

Піреус Банк має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 23.10.2012), який характеризує здатність банку вчасно та у повному обсязі виплачувати вклади.

Банк також має довгостроковий кредитний рейтинг агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні «uaA» із прогнозом «стабільний» (дата оновлення – 21.06.2012). Цей довгостроковий рейтинг входить до групи інвестиційних, тобто є одним із найвищих рейтингів, які присвоюють банкам, що працюють на українському ринку.

Банк є членом Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, членом Міжнародної торгової палати в Україні, а також входить до переліку банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Катерина Калиновська
тел.: +38(067)688-62-14
e-mail: kkalynovska{at}piraeusbank.ua