Меню

Архів новин
Piraeus Bank збільшив свою частку на банківському ринку Греції після поглинання «здорової» частини активів ATEbank
01 Серпня 2012

Piraeus Bank став переможцем серед провідних банків Греції - претендентів на поглинання «здорової» частини активів і пасивів Сільськогосподарського Банку Греції (ATEbank). Поглинання відбулося 27 липня 2012 р. Згідно з умовами операції, Piraeus Bank виплатив грошове відшкодування на суму 95 млн євро.

Piraeus Bank придбав селективно «здорові» активи і пасиви ATEbank: активи у сумі 14,7 млрд. євро, пасиви у сумі 21,4 млрд євро. Грецький Фонд Фінансової Стабільності (HFSF) покриє дефіцит балансу активів і пасивів у розмірі 6,7 млрд. євро. Що стосується необхідності поповнення капіталу, яке виникає у зв'язку з поглинанням активів, HFSF також зобов'язався надати Piraeus Bank внесок у розмірі 500 млн євро, у зв'язку з чим коефіцієнт достатності капіталу буде вище мінімально необхідного рівня (8%).

Piraeus Bank також придбав всі відділення ATEbank із зобов'язанням збереження всіх робочих місць. Після поглинання відділення ATEbank будуть працювати під брендом чинним.

У результаті поглинання Piraeus Bank придбав:

  • пасиви у розмірі 21,4 млрд євро, з яких 14.3 млрд євро складають депозитів клієнтів, 6,7 млрд. євро - міжбанківські зобов'язання і 0,4 млрд. євро - інші зобов'язання
  • активи в розмірі 14,7 млрд. євро, з яких 10,6 млрд. євро складають кредити і 4,2 млрд. євро - інші активи.

В результаті угоди Piraeus Bank став другою найбільшою банківською групою у Греції за розміром активів (74 млрд. євро) і найбільший грецької банківською структурою за кількістю відділень (814 відділень в Греції та 1230 глобально). Депозити клієнтів групи становлять 35 млрд євро, кредити - 44 млрд євро. У Групі працюють 17 000 співробітників, банк має підрозділи у 10 країнах.

Після поглинання «здорових» активів і пасивів ATEbank Група Піреус Банку набуває лідируючі позиції у банківському секторі Греції з часткою ринку депозитів 19%, кредитів 16%. Крім того, поглинання дозволить Piraeus Bank оптимізувати співвідношення кредитів і депозитів (124%) і поліпшити структуру як кредитів (26% іпотечних кредитів), так і депозитів (28% вкладів).

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Катерина Калиновська
Тел.: +38(067)688-62-14
e-mail: kkalynovska{at}piraeusbank.ua