Прибуток Групи Піреус Банку після сплати податків за перший квартал 2012 року склав 298 млн євро
27 Червня 2012

30 травня 2012 Група Піреус Банку оголосила свої фінансові результати за 1 квартал 2012 року. Після проведеної рекапіталізації у розмірі 4.7 млрд євро, яка відбулась у рамках надання Грецьким Фондом Фінансової Стабільності (HFSF) 18 млрд євро чотирьом найбільшим грецьким банкам, коефіцієнт достатності капіталу Групи Піреус Банку становить 9%.

За результатами першого кварталу 2012 р. загальні активи Групи склали 47.5 млрд євро, кредитний портфель досяг 35.9 млрд євро, депозитний портфель склав 20.9 млрд євро.

Незважаючи на складні ринкові умови, чистий дохід Групи у першому кварталі 2012р. виріс на 4% і досяг 392 млн євро, операційні витрати знизилися на 8% і досягли 174 млн євро. В результаті прибуток Групи до оподаткування та резервування збільшився на 18% порівняно з аналогічним періодом минулого року і досяг 217 млн євро (за перший квартал 2011р. прибуток склав 183 млн євро). Незважаючи на те, що з метою поліпшення якості кредитного порфтеля були збільшені обсяги резервування, а також у зв'язку з програмою PSI (програма участі приватного сектора в списанні держборгу Греції) враховувалось відстрочене оподаткування, за перший квартал 2012р. прибуток Групи після оподаткування сягнув 298 млн євро (за аналогічний період минулого року даний показник склав 9 млн євро).

Янніс Кіріакополус, голова Наглядової ради Піреус Банку в Україні: "Сьогодні Група Піреус Банку є добре капіталізованою і стабільною, що засвідчує її здатність сприяти розвитку дочірніх банків за кордоном"

"Фінансові результати Групи за 1 квартал 2012 свідчать, що після рекапіталізації коефіцієнт достатності капіталу Банку дорівнює 9,0%, що перевищує вимоги Європейської служби банківського нагляду (European Banking Authority), яка встановила цей показник на рівні 8,0%. Незважаючи на несприятливі умови на європейському ринку, Групі Піреус Банку вдалося збільшити чистий дохід на 4%, а прибуток до сплати податків і резервування зріс на 18% у порівнянні з 1 кварталом 2011 року. Сьогодні Група Піреус Банку є добре капіталізованою і стабільною, що засвідчує її здатність сприяти розвитку дочірніх банків за кордоном", - зазначив голова Наглядової ради Піреус Банку в Україні Янніс Кіріакополус.

Довідка. Піреус Банк є однією з провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 47,5 млрд. євро і власним капіталом 3 млрд. євро (станом на 31.03.2012 р.). Заснований у 1916 р. Піреус Банк здійснює діяльність у Греції, Україні, Румунії, Болгарії, Єгипті, Албанії, Сербії, на Кіпрі, а також у світових фінансових центрах – Нью-Йорку та Лондоні. Piraeus Bank S. A. є головною установою Групи Піреус Банк (Piraeus Bank Group); до Групи входять 10 банків і 21 компанія, які надають повний спектр фінансових послуг.

В Україні Піреус Банк представлений з 2007 року. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (свідоцтво №25).

Чисті активи Піреус Банку в Україні станом на 1 червня 2012 року складають 3,5 млрд. грн., уставний капітал – 1,628 млрд. грн., регулятивний капітал - 837 млн. грн.

Піреус Банк має найвищий рейтинг надійності депозитів (оцінка «5») від незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» (останнє оновлення рейтингу – 21.06.2012), який характеризує здатність банку вчасно та у повному обсязі виплачувати вклади. Банк також має довгостроковий кредитний рейтинг агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні «uaA» із прогнозом «стабільний» (дата оновлення – 21.06.2011). Цей довгостроковий рейтинг входить до групи інвестиційних, тобто є одним із найвищих рейтингів, які присвоюють банкам, що працюють на українському ринку.

Банк є членом Асоціації українських банків, Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, членом Міжнародної торгової палати в Україні, а також входить до переліку банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Катерина Калиновська