Меню

Архів новин
Надійність депозитів Піреус Банку в Україні підтверджена найвищою оцінкою від рейтингового агентства «Кредит Рейтинг»
01 Червня 2012

29 травня 2012 р. найбільше в Україні рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» переглянуло рейтинги надійності депозитів банківських установ, оцінивши надійність вкладів 17 банків. З них лише 7 фінустанов отримали найвищий рейтинг надійності вкладів.

За результатом перегляду рейтингів Піреус Банк в Україні отримав підтвердження свого найвищого рейтингу (оцінка «5») на рівні попереднього місяця. Банк продовжує утримувати найвищий рейтинг надійності вкладів з часу заснування рейтингу, тобто з березня 2009 року.
Як зазначає агентство, найвищий рейтинг характеризує можливість фінансової установи вчасно й у повному обсязі виконати взяті на себе зобов`язання щодо повернення вкладів протягом найближчих 12 місяців з дати публікації рейтингу.

«Піреус Банк утримує найвищий рейтинг надійності депозитів вже 3 роки поспіль, і це вагоме підтвердження правильності обраної нами стратегії. Стабільне зростання фінансових показників, постійний приріст ресурсної бази та ефективна діяльність дозволяють нам забезпечувати нашим вкладниками значний рівень надійності розміщення коштів на депозитних рахунках у банку у поєднанні з привабливим рівнем їх дохідності», – зазначив керівник відділу депозитних та страхових продуктів Піреус Банку в Україні Микита Малясов. 

Керівник відділу депозитних та страхових продуктів Піреус Банку в Україні Микита Малясов:

Керівник відділу депозитних та страхових продуктів Піреус Банку в Україні Микита Малясов: "Правильно обрана стратегія довзоляє банку забезпечувати вкладниками найвищий рівень надійності розміщення коштів на у поєднанні з привабливим рівнем дохідності"

Депозитний рейтинг банків оновлюється агентством «Кредит-Рейтинг» щомісяця. Агентство підтримує всі опубліковані рейтинги в актуальному стані, інформація про поточні рівні рейтингів банківських вкладів опублікована на сайті «Кредит-Рейтингу».

Під час визначення й подальшого моніторингу рейтингів депозитів агентство аналізує поточну ліквідність банку, структуру й концентрацію ресурсної бази, концентрацію та якість активів, збалансованість активів і пасивів за строками до погашення, чутливість банку до несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов, наявність доступу до зовнішніх джерел фінансування та ступінь залежності від них.

Довідка. Піреус Банк є однією із провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 47,5 млрд євро та власним капіталом у 3 млрд євро (станом на 31.03.2012). Заснований у 1916 р., Піреус Банк сьогодні здійснює діяльність у Греції, Україні, Румунії, Болгарії, Єгипті, Албанії, Сербії, Кіпрі, а також у світових фінансових центрах – Нью-Йорку та Лондоні. Piraeus Bank S. A. є головною установою Групи Піреус Банку (Piraeus Bank Group); до Групи входять 10 банків і 21 компанія, які надають повний спектр фінансових послуг.

Банк є членом Асоціації українських банків, Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, членом Міжнародної торгової палати в Україні, а також входить до числа банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

Банк має довгостроковий кредитний рейтинг агентства «Кредит-Рейтинг» на рівні «uaA» з прогнозом «стабільний» (дата оновлення – 22.12.2011). Даний довгостроковий рейтинг входить до групи інвестиційних, тобто є одним з найвищих рейтингів, які присвоюються банкам, що працюють на українському ринку.

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Катерина Калиновська
Тел.: +38(067)688-62-14
e-mail: kkalynovska{at}piraeusbank.ua