Піреус Банк отримав підтвердження довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою на рівні uaAA, — РА «Стандарт-Рейтинг»
07 Серпня 2020

Піреус Банк отримав підтвердження довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою на рівні uaAA, Рейтинг підтверджено Рейтинговим агентством "Стандарт-Рейтинг" за результатами оцінки фінансових результатів за перший квартал 2020 року, а також даних статистичної звітності Банку за січень-травень 2020 року.

Згідно з коментарем РА, рейтинг на рівні uaAA характеризує дуже високу кредитоспроможність банку порівняно з іншими позичальниками або борговими інструментами.

Як зазначається у висновках Стандарт-Рейтингу, за підсумками першого кварталу 2020 року, активи банку зросли до 3,294 млрд грн, зокрема обсяг кредитів клієнтам збільшився на 4,80% до 1,445 млрд грн. У той же час, зобов’язання банку досягли 2,658 млрд грн, здебільшого, за рахунок зростання депозитів фізичних осіб та юридичних осіб на 17,01% та 12,22% відповідно.

Таким чином, за оцінкою аналітиків Стандарт-Рейтингу, за підсумками першого кварталу 2020 року Піреус Банк продемонстрував хороші темпи приросту обсягу коштів фізичних та юридичних осіб, а також зростання кредитного портфеля. Агентство нагадує, що бізнес-стратегія Піреус Банку орієнтована на розширення кредитування підприємств малого та середнього бізнесу (МСБ), якому сприяє співпраця Банку з Німецько-Українським фондом та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Також Агентство позитивно оцінює здатність Банку нарощувати дохід та генерувати прибуток.
Відповідно до загальних висновків Рейтингового Агентства за підсумками першого кварталу 2020 Піреус Банк наростив масштаб своєї діяльності, продемонструвавши зростання обсягів активів та зобов’язань. При цьому Банк показав хороші темпи приросту обсягу коштів фізичних та юридичних осіб, а також зростання кредитного портфеля Банку, а також підтримує  на високому рівні показники нормативів капіталу (Н1, Н2 та Н3) та нормативів ліквідності (Н6, LCRвв та LCRів). Відповідні фактори, а також той факт, що АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ» є банком Piraeus Bank Group, одного з найбільших європейських системних банків, дозволили Агентству оновити кредитний рейтинг Акціонерного товариства «ПІРЕУС БАНК МКБ» на такому високому рівні.

Із повною версією матеріалу можете ознайомитись тут