Меню

Архів новин
Піреус Банк отримав підтвердження довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою на рівні uaAA, — РА «Стандарт-Рейтинг»
20 Травня 2020

 Піреус Банк отримав підтвердження довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою на рівні uaAA, Рейтинг підтверджено Рейтинговим агентством "Стандарт-Рейтинг" за результатами оцінки фінансових результатів за 2019 рік та даних статистичної звітності банку за січень-лютий 2020.

Згідно з коментарем РА, рейтинг на рівні uaAA характеризує дуже високу кредитоспроможність банку порівняно з іншими позичальниками або борговими інструментами.

Як зазначається у висновках Стандарт-Рейтингу, впродовж 2019 року, активи банку зросли до 2,986 млрд грн, зокрема обсяг кредитів клієнтам збільшився на 2,16% до 1,379 млрд грн. Власний капітал виріс на 5,23% і склав 639,632 млн грн. У той же час, зобов’язання банку досягли 2,347 млрд грн, здебільшого, за рахунок зростання депозитів фізичних осіб на 10,36%.

Таким чином, за оцінкою аналітиків Стандарт-Рейтингу, за підсумками 2019 року Піреус Банк наростив масштаб своєї діяльності, демонструючи ріст об’єму активів, зобов’язань та власного капіталу. При цьому Банк показав гарний темп приросту коштів фізичних осіб Крім того, Агентство нагадує, що бізнес-стратегія Піреус Банку орієнтована на розширення кредитування підприємств малого та середнього бізнесу (МСБ), якому сприяє співпраця Банку з Німецько-Українським фондом та Європейськиим банком реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Також Агентство позитивно оцінює здатність Банку нарощувати дохід та генерувати прибуток.

Відповідно до загальних висновків Рейтингового Агентства за підсумками 2019 року Піреус Банк наростив масштаб своєї діяльності, продемонструвавши зростання обсягів активів, зобов’язань та власного капіталу. При цьому Банк показав хороший темп приросту коштів фізичних осіб та наростив ключові статті своїх доходів, а також на високому рівні підтримував значення нормативів капіталу (Н1, Н2 та Н3) та нормативів ліквідності (Н6, LCRвв та LCRів). Відповідні фактори, а також той факт, що банк є банком Piraeus Bank Group, одного з найбільших європейських системних банків, дозволили Агентству оновити кредитний рейтинг Піреус Банку на такому високому рівні.

Із повною версією матеріалу можете ознайомитисьтут.