Меню

Архів новин
Піреус Банк отримав підтвердження довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою на рівні uaAA, — РА «Стандарт-Рейтинг»
29 Серпня 2019

Піреус Банк отримав довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні uaAA за результатами оцінки фінансових результатів за 1-е півріччя 2019 року, проведеною РА «Стандарт-Рейтинг».

Згідно з коментарем РА, рейтинг на рівні uaAA характеризує дуже високу кредитоспроможність банку порівняно з іншими позичальниками або борговими інструментами.

Як зазначається у висновках Стандарт-Рейтингу, впродовж першого півріччя, активи банку зросли до 2,8 млрд грн, зокрема обсяг кредитів клієнтам збільшився на 10,05% до 1,5 млн грн. Власний капітал виріс на 3,27% і склав 627,5 млн грн. У той же час, зобов’язання банку досягли 2 млрд грн, здебільшого, за рахунок зростання депозитів фізичних осіб на 15%.

Таким чином, за оцінкою аналітиків Стандарт-Рейтингу, станом на кінець першого півріччя 2019 року Піреус Банк підтримував хороший рівень ділової активності за рахунок збільшення залучення коштів фізичних осіб та подальшого нарощування обсягів кредитного портфелю.

Така діяльність дозволила Піреус Банку збільшити процентний та комісійний дохід порівняно з першим півріччям 2018 р. та забезпечила позитивний фінансовий результат банку.

При цьому Піреус Банк виконав усі регулятивні вимоги та обов,язкові нормативи НБУ. Зокрема, регулятивний капітал банку (Н1) втричі перевищив мінімальне нормативне значення та досяг 612 млн грн.

Нормативи ліквідності (Н4-Н6) також були вищими ніж мінімальні вимоги НБУ, а короткостроковий та поточний коефіцієнти ліквідності (Н5-Н6) були вище середнього рівня на ринку. Таким чином, Піреус Банку дуже добре забезпечений ліквідністю, зазначають у РА.

Відповідно до загального висновку агентства, Піреус Банк стабільно показує приріст ключових статей своїх доходів, прибутковості, підтримуючи при цьому високий запас за усіма обов’язковими нормативами.

Ці фактори, а також той факт, що банк є банком Піреус Банку Груп, одного із найбільших європейських системних банків, дозволили агентству підтвердити кредитний рейтинг банку на такому високому рівні.