Меню

Архів новин
ЄБРР і Піреус Банк Україна підписали договір про участь у Програмі сприяння торгівлі
10 Квітня 2017

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) посилює підтримку українських експортерів і імпортерів шляхом надання Піреус Банку в Україні фінансування у розмірі до 5 млн.євро в рамках своєї Програми сприяння торгівлі (ПСТ).

ПСТ спрямована на просування міжнародної торгівлі в країнах ведення діяльності ЄБРР, включаючи Україну. В рамках Програми, Банк надає гарантії банкам підтверджуючи міжнародні торгівельні операції в країнах ведення діяльності, беручи на себе політичний і комерційний платіжний ризик пов'язаний з такими операціями. Тільки в 2016 році в рамках Програми було проведено 1 359 операцій торгового фінансування в Україні на загальну суму 1,45 млрд.євро.

Як повідомила після підписання Марина Петров, Заступник Директора, Заступник Голови представництва Банку в Україні, Керівник відділу енергетики та інфраструктури Європейського банку реконструкції і розвитку: «ЄБРР дуже цінує, що до програми долучився новий партнер – Піреус Банк. Ми пишаємося цією програмою, інструменти якої ідеально підходять для малого та середнього бізнесу – стратегічно важливого направлення розвитку Піреус Банку».

Міжнародна торгівля сприяє інтеграції й успішному розвитку регіональних економік. У своїй новій концепції переходу ЄБРР стверджує, що успішна економіка має бути конкурентоспроможною, всеосяжною, ефективно керованою, екологічно-орієнтованою, стійкою й інтегрованою.

«Підписання договору про співпрацю з ЄБРР є ще одним етапом стратегії Піреус Банку у кредитуванні реального сектору економіки України й сприяє збільшенню обсягів експортно-імпортних операцій наших клієнтів. Участь у програмі розширює лінійку кредитних продуктів для компаній в сфері торгового фінансування, зокрема, імпортні акредитиви, гарантії, інші документарні інструменти, підтверджені банками з інвестиційним рейтингом», - прокоментував Сергій Наумов, голова правління Піреус Банку.

Піреус Банк Україна є частиною міжнародної банківської Групи Піреус Банку, що працює в Україні вже 10 років. Піреус Банк завоював на ринку репутацію корпоративного кредитора і кредитора малого й середнього бізнесу, орієнтованого на місцевий агробізнес.

З моменту реалізації в 1999 році Програми сприяння торгівлі ЄБРР, в Україні було підтримано понад 2100 торгових операцій на суму майже 2,4 млрд. євро. Тільки в минулому році в Україні було проведено 230 транзакцій ПСТ, в результаті чого Україна стала найактивнішою країною в рамках програми. В рамках ПСТ історично беруть участь в торгових операціях 15 українських банків, охоплюючи різні експортно-імпортні контракти між Україною і Європейським Союзом, і навіть віддалені країни, такі як Аргентина, Нова Зеландія та В'єтнам.

Разом з ПСТ, ЄБРР не тільки стимулює розвиток регіонального бізнесу, а й надає унікальну платформу для обміну досвідом між професіоналами цього ринку. На сьогоднішній день програма електронного навчання по торговому фінансуванню Банку значно вплинула на український банківський сектор - понад 350 українських банкірів отримали стипендії і пройшли онлайн навчання у сфері торгового фінансування, яке спорядило необхідними ноу-хау для укладення навіть найскладніших торгових угод.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку його діяльності в країні у 1993 році і по сьогоднішній день, Банк взяв на себе зобов'язання по наданню майже 12,1 млрд.євро по 380 проектам.