Меню

Архів новин
Група Піреус Банк (Греція) оголосив про призначення нового голови правління та членів правління
07 Листопада 2016
На зборах Ради Директорів Піреус Банку (Греція) було обрано Д.Хендзініколау, С.Берагаса і Е.Куккьяні на посади нових незалежних членів для заміщення тих, які були раніше звільнені з даних позицій. Після цього Рада одноголосно затвердила призначення Д.Хендзініколау на посаду нового голови правління банку. Д.Хендзініколау приступає до виконання своїх обов'язків негайно.
Д.Хендзініколау є дуже досвідченим лідером міжнародного бізнесу в секторі фінансових послуг. Більшу частину своєї кар'єри, в цілому 33 роки, він провів працюючи в глобальних фінансових інститутах Лондону та Нью-Йорку, а також Асоціації Міжнародних свопів і деривативів (ISDA) у Лондоні.
До останнього часу Д.Хендзініколау був заступником CEO ISDA, де входив до складу Ради директорів. Перед цим він обіймав провідні менеджерські позиції в області деривативів і ринків цінних паперів у декількох глобальних фінансових інститутах, включаючи Dresdner Kleinwort Benson, Bank of America Merrill Lynch, UBS у Лондоні та Нью-Йорку. Розпочавши свою кар'єру в Світовому банку у Вашингтоні, банкір також отримав досвід роботи в Греції - як CEO у TBANK та заступник голови Комісії ринків капіталу Греції.
Великий міжнародний лідерський досвід пана Хендзініколауса, глибоке розуміння глобальних ринків капіталу разом з досвідом реструктуризації грецького банківського сектору і суттєвою цінністю для зміцнення Ради Директорів Піреус Банку.
Д.Хендзініколау захистив ступінь PhD з фінансів у Школі бізнесу Нью-Йоркського Університету, де він також отримав ступінь MBA. Він також має ступінь бакалавра Юридичної Школи Афінського університету в Афінах, Греція.
Призначення Піреус Банком Д.Хендзініколау означає наступний важливий крок у посиленні Ради Директорів банку і його корпоративного управління. Протягом 2016 року Рада Директорів Банку збільшив лідерський досвід і технічну експертизу, зокрема, в питаннях реструктуризації, зниженні проблемної заборгованості в комбінації з глибоким знанням локального ринку.
Призначення Д.Хендзініколау - це вже сьома нове призначення в Раді Директорів Піреус Банку в 2016 році:
  • С. Берагас, незалежний член Ради Директорів, Старший радник по ризиках з 33 роками досвіду, CEO of Teiresias S.A.;
  • А. Бергрен, Голова Комітетів призначень і мотивації, фахівець з реструктуризації банків з більш ніж 25 роками досвіду в 20 країнах; колишній старший радник МВФ і глава реструктуризації в Swedbank;
  • А. Блейдс, незалежний член Ради Директорів, Partner at Paulson & Co Inc. the New York headquartered asset manager and Piraeus Bank's largest private shareholder;
  • Е. Куккьяні, незалежний член Ради Директорів, екс - CEO Intesa Sanpaolo, найбільшого банку Італії;
  • К. Дебок, Голова Комітету по ризиках, екс-CEO бельгійських банків Dexia і Fortis;
  • Д. Хекстер, Голова Аудиторського комітету, фахівець з банківської і корпоративної реструктуризації, колишній глава Фінансових інститутів в ЄБРР.
Як заявив А. Бергрен: «Від імені Ради Директорів я хотів би поздоровити Д. Хендзініколау та привітати його в Піреус Банку. Його великий міжнародний лідерський досвід, глибоке розуміння глобальних фінансових ринків разом з його розумінням грецького ринку буде неоціненним внеском для успішності плану реструктуризації Піреус Банку. Це інший значний етап у процесі побудови сильної Ради директорів з об'єднаним досвідом для ефективного вирішення викликів Банку і вдалого позиціонування Банку, аби відповідати найвищим стандартам корпоративного управління».
Д.Хендзініколау прокоментував своє призначення так: «Мені придає наснаги можливість використати весь досвід і знання, накопичені мною протягом всієї моєї кар'єри для Піреус Банку. Я маю за честь очолити найбільший банк Греції. До того ж, ця позиція надає мені можливість повернутися назад до моєї країни. Піреус Банк ефективно реагує на виклики навколишнього бізнес-середовища і я вірю, що у банка величезні можливості для зміцннення бренду, який цінують і якому довіряють клієнти, та для підтримки економічного розвитку Греції і забезпечення створення акціонерної вартості нашим акціонерам у середньостроковій перспективі.
З нетерпінням очікую, коли стану частиною успіху Піреус Банку, разом з посиленою Радою Директорів, оновленою виконавчою командою і всіма нашими відданими і цілеспрямованими співробітниками».