Меню

Архів новин
Піреус Банк Груп завершила другий квартал 2016 р. із позитивним фінансовим результатом
07 Вересня 2016

У другому кварталі Піреус Банк Груп отримав чистий прибуток у розмірі 20 млн.євро, про це повідомляє прес-служба Піреус Банку в Україні із посиланням на офіційне повідомлення Піреус Банк Груп.

Дохід банку до формування резервів підвищився порівняно із першим кварталом на 8% до €288 млн., чистий операційний дохід збільшився на 5% до 607 млн. євро. При цьому, чистий процентний дохід зріс на 1% до 484млн. євро, чистий комісійний дохід – на 8% до 79 млн. євро. клієнтські депозити зросли за другий квартал на 0,5 млрд. євро та досягли 38,4 млрд євро.

Як відзначив діючий голова правління банку Д.Пулопулос: «Стабілізація економічної ситуації у Греції також відповідно вплинула на поступове покращення ліквідності банку, збільшення притоку депозитів протягом останніх 3 місяців , подальшому послабленні контролю над рухом капіталу, а також дозвіл враховувати державні облігації Греції в якості залогу при кредитуванні Європейським центральним банком».

«Наша дисциплінована політика активного управління проблемними кредитами продовжує забезпечувати суттєвий ефект із подальшим скороченням простроченої заборгованості понад 90 днів на 445 млн. євро щокварталу. Показник адекватності капіталу першого рівня залишається стабільним на рівні 17,5%, що є одним з найвищих в європейському банківському секторі. За підсумками фінансової діяльності у другому кварталі Банк підтверджує наміри щодо виконання поставлених цілей на 2016 рік та добре підготовлений для того, щоб виконати свої середньострокові плани», — відзначив банкір.