Меню

Архів новин
Міхаліс Саллас прийняв рішення не входити в нову Раду Директорів Грецького Піреус Банку
22 Липня 2016

Звернення Голови Піреус Банку містера Салласа до Ради Директорів під час нещодавньої зустрічі: «Шановні члени Ради Директорів,

незважаючи на позитивне рішення Грецького Фонду Фінансової Стабільності (ГФФС), я прийняв декілька рішень, якими хочу поділитися зараз з вами. Я закінчив 25-річний період правління банком та 30-річний досвід управління та розвитку в банківській сфері, та інших фінансових структурах.

За ці 25 років Піреус Банком було досягнуто виняткову ціль. Починаючи з грудня 1991 року, зі штатом 200 працівників та 0.1% частки на грецькому банківському ринку, ми змогли створити банк істотних розмірів зі штатом близько 20.000 працівників та з часткою на грецькому банківському ринку біля 30%. Ми відіграли важливу роль у перебудові банківської системи, винайшли інноваційні продукти та сервіси, підтримували бізнес структури, що забезпечило економічний ріст. Онлайн банкінг, зелений та сільськогосподарський банкінги - лише декілька з прикладів.

Очевидно, що не дивлячись ні на що, після закінчення рекапіталізації, нам потрібне нове корпоративне та економічне середовище. У цьому новому середовищі, нам у нагоді буде досвід управлінської ланки, але більшою мірою - активність молодого покоління, яке зможе витримати відповідальність управління банком у новій ері. Беручи до уваги останні зміни, я повідомив уповноваженим органам про те, що з початку 2016 року не буду входити до нової організаційної структури Групи.

Однак, я не мав змоги виконати моє рішення раніше, оскільки Рада Директорів була в процесі оцінки та вибору міжнародних експертів. Сьогодні, згідно з рішенням ГФФС і більшості членів Ради Директорів я вирішив піти з Правління».

В результаті, після наради членів Ради Директорів, було прийнято одноголосне рішення присвоїти містеру Салласу титул Почесного Президента Піреус Груп, беручи до уваги його заслуги у розвитку Групи, де він був засновником та президентом протягом останніх 25 років.