Меню

Архів новин
Фінансова стабільність та надійність Піреус Банку підтверджено агентством «Кредит Рейтинг»
02 Липня 2016
Незалежне рейтингове агентство «Кредит Рейтинг» підтвердило рейтинг uaA, який визначає високу кредитоспроможність порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. У свою чергу, надійність банківських вкладів, з найвищою оцінкою «5», свідчить про спроможність банку своєчасно виконувати зобов’язання перед вкладниками.
Згідно з висновками рейтингового агентства, рівень кредитного рейтингу утримується завдяки підтримці основного акціонера - однієї з найбільших фінансових груп, високими показниками ліквідності, наявністю відносно дешевої ресурсної бази і диверсифікацією коштів корпоративних клієнтів та кредитного портфеля суб’єктів господарювання за видами економічної діяльності.
«Висока кредитоспроможність та найвища оцінка надійності депозитів, підтверджених рейтингом, характеризує Піреус Банк, як стабільного партнера для своїх клієнтів. Додатковою гарантією впевненості є належність до міжнародної фінансової групи та успішний багаторічний досвід роботи банку в Україні», - наголосив голова правління Піреус Банку Сергій Наумов.

«Ключовим фактором, на думку рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг», при підтвердженні рейтингів є висока платіжна дисципліна банку, обумовлена достатнім обсягом високоліквідних активів. Станом на 1 червня поточного року високоліквідні активи перевищували клієнтські кошти в півтора рази», - прокоментувала результат оновлення рейтингу Галина Винник, начальник відділу рейтингів банківських установ агентства «Кредит-Рейтинг».

Довідка:
Агентство «Кредит-Рейтинг» - перше в Україні спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги в області незалежної оцінки кредитоспроможності суб'єктів запозичень із присвоєнням кредитних рейтингів за Національною рейтинговою шкалою.

Інформацію про всі рейтинги, визначені агентством, новини і аналітика компанії постійно публікуються в інформаційних системах REUTERS, BLOOMBERG, S&P Capital IQ і TRData - визнаних професіоналами фінансових ринків майданчиках, провідних вітчизняних ЗМІ та інформаційних агентствах.