Піреус Банк розпочав надавати тендерні гарантії в електронному вигляді
08 Червня 2016

Таким чином, банк увійшов у п'ятірку банків України, у яких є можливість видавати електронні гарантії і які вже сформували портфель виданих електронних гарантій. Перші гарантії Банк видав уже на початку травня поточного року.

«Ми як надійний європейський банк з іноземним капіталом підтримуємо зміни, що відбуваються в нашій країні. Однією з них є переведення державних закупівель в електронний режим. Зі свого боку, ми прагнемо забезпечити нашим клієнтам весь спектр можливостей для підтримання свого бізнесу, у т.ч. в області державних закупівель. З цією метою нами було запроваджено налагоджений механізм видачі електронних гарантій, що дозволяє брати участь в тендерах через систему ProZorro», — наголосив голова правління Піреус Банку Сергій Наумов.

Електронні гарантії являють собою електронний документ, що містить усі умови гарантії, електронно-цифрові підписи уповноважених Банком осіб, а також електронно-цифрову печатку Банку. Належним чином оформлена гарантія відправляється на електронну пошту клієнта (принципала), який може долучити її до своєї тендерної пропозиції і завантажити на відповідному майданчику електронних закупівель.

Електронні гарантії необхідні для участі в конкурсних торгах, що проводяться в системі ProZorro, якщо замовник в якості тендерного забезпечення вказує в документації конкурсних торгів необхідність надання гарантії. З серпня 2016 року згідно ЗУ «Про державні закупівлі» тендерне забезпечення у вигляді гарантій буде прийматися всіма замовниками виключно в електронному вигляді.

Система онлайн закупівель ProZorro є основним електронним майданчиком, до якої приєднані акредитовані електронні майданчики для проведення державних закупівель в онлайн форматі з метою визначення справедливої пропозиції ціна/якість при проведенні закупівель державними підприємствами.

Цільова аудиторія даної послуги Банку — клієнти сегменту МСБ, які приймають участь в державних закупівлях і зацікавлені в них.

Умови надання тендерних гарантій Піреус Банком дивіться http://www.piraeusbank.ua/ru/SME_tender_guarantee.html