Піреус Банк в Україні отримав підтвердження кредитного рейтингу uaA з прогнозом «стабільний»
06 Cічня 2016

Рейтинговий комітет агентства «Кредит-Рейтинг» прийняв рішення про підтвердження присвоєного раніше довгострокового кредитного рейтингу АТ «Піреус Банк МКБ». За даними «Кредит–Рейтинг», що було оголошено 17 грудня 2015 року, кредитний рейтинг Піреус Банку було визначено на рівні uaA, прогноз – «стабільний».

У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність Піреус Банку за 2013-2014 рр. та І-ІІІ квартали 2015 р., а також внутрішню інформацію, надану банком під час рейтингового процесу.

На присвоєння Піреус Банку в Україні інвестиційного рейтингу впливає низка чинників, від яких залежать якісні характеристики банку. Так, при оцінюванні агентством «Кредит-Рейтинг» були враховані такі аспекти:

• наявність підтримки з боку основного акціонера – одного з найбільших грецьких банків PIRAEUS BANK S.A.;
  • високі показники ліквідності;
  • наявність відносно дешевої ресурсної бази, що дає можливість підтримувати конкурентні позиції на фінансовому ринку;
  • прийнятна ефективність діяльності фінансової установи.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Також, на засіданні рейтингового комітету агентства «Кредит-Рейтинг» було прийнято рішення про підтвердження присвоєного раніше рейтингу надійності банківських депозитів. За даними «Кредит–Рейтинг», надійність банківських вкладів АТ «Піреус Банк МКБ» зберігається на рівні «5» (найвищий рівень надійності) протягом семи років.

Ознайомитися із повною історією надійності банківських депозитів та довгострокового кредитного рейтингу Піреус Банку можна на сайті агентства.