Меню

Архів новин
Піреус Банк припинив співпрацю з міжнародною платіжною системою MasterCard
29 Грудня 2015

Шановні клієнти,

Інформуємо Вас, що Піреус Банк припинив співпрацю з міжнародною платіжною системою MasterCard. Починаючи з 29 грудня ц.р. авторизація карток, а також можливість зняття коштів у банкоматах і касах відділень Піреус Банку по картах даної платіжної системи буде відключено. При цьому обслуговування платіжних карток Visa Int. залишається без змін.

За словами Катерини Вінницької, заступника директора департаменту роздрібного бізнесу: «Рішення припинити співпрацю з платіжною системою Master Card було прийнято в рамках стратегії банку згідно оцінці прибутковості різних напрямків бізнесу. Піреус Банк, як принциповий член системи МС, не проводив емісію карток, а надавав тільки послуги з видачі готівки за картками МС в касах своїх відділень і банкоматах. У зв'язку з невеликою мережею відділень і банкоматів, а також різкою девальвацією гривні рентабельність таких операцій скоротилася. Іншими словами, комісія interchange, яку одержував банк за ці операції, припинила покривати витрати на оплату комісій платіжній системі й процесинг. А стратегія банку передбачає відмову від збиткових напрямків діяльності».

Нагадаємо, Піреус Банк є учасником мережі банкоматів «АТМоСфера», що налічує понад 1 800 банкоматів по всій території України. Всі клієнти Піреус Банку, держателі платіжних карток Visa Int., мають можливість знімати готівку в банкоматах інших банків-учасників мережі «АТМоСфера» за зниженими тарифами.

З повним переліком учасників мережі «АТМоСфера» можна ознайомитися за посиланням.