Піреус Банк отримав найвищий рейтинг надійності банківських вкладів від агентства "Кредит-Рейтинг"
28 Серпня 2015

За інформацією "Кредит-Рейтингу", на попередньому рівні були підтверджені рейтинги 15 банківських установ. Піреус Банк отримав оцінку 5 (найвища надійність), що характеризує здатність банку вчасно та в повному обсязі здійснювати виплати за вкладами.

Довідка.Агентство "Кредит-Рейтинг" – перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги в області незалежної оцінки кредитоспроможності суб'єктів запозичень із визначенням кредитних рейтингів за Національною рейтинговою шкалою. З 2003 року рейтингові оцінки агентства офіційно визнаються Міністерством фінансів України. З 2004 року "Кредит-Рейтинг" – уповноважене агентство Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку України для визначення кредитних рейтингів суб'єктам господарювання, галузям економіки й регіонам. У 2010 році агентство стало членом-засновником Європейської Асоціації рейтингових агентств (EACRA).

Піреус Банк в Україні (офіційна назва – Публічне акціонерне товариство «Піреус Банк МКБ») є частиною міжнародної банківської Групи Піреус Банку (Piraeus Bank Group). Головний офіс знаходиться в Афінах, Греція, нараховуючи понад 21 тис. співробітників в 10 країнах присутності, Група Піреус Банку пропонує повний спектр фінансових послуг і сервісів приблизно 6 млн. клієнтам. Загальні активи Групи Піреус Банку складають 89 млрд. євро, кредитний портфель становить 55 млрд. євро, а обсяг депозитів клієнтів досяг 47 млрд. євро (станом на кінець березня 2015 р.).

У 2010 році Піреус Банк увійшов до "ТОП-10 банків, яким довіряють вкладники" згідно з рейтингом журналу "Банкір".

Піреус Банк є постійним учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.