Меню

Архів новин
Піреус Банк в Україні здійснює свою операційну діяльність в звичайному режимі
06 Липня 2015
  • Піреус Банк МКБ – незалежна юридична особа, український банк з іноземним капіталом, що здійснює свої операції строго у відповідності до українського законодавства. Банк, як і усі українські банки, знаходиться під наглядом НБУ, що ретельно стежить за ходом розвитку банку і завжди готовий прийняти всі потрібні заходи, якщо вважатиме за необхідне.
  • Рівень ліквідності і достатності капіталу банку є значно вищими, ніж мінімальні вимоги НБУ і не зазнали змін за останній час у результаті нестабільності в Греції. Зокрема, миттєва ліквідність банку в Україні станом на 3 липня 2015 року складала 300%, тоді як мінімальний рівень даного нормативу, встановлений НБУ, становить 20%, тобто як мінімум в 15 разів менше, ніж реальна ліквідність банку.
  • Заходи контролю за капіталом, що було введено в Греції, не впливають на Піреус Банк в Україні. Вкладники банку і їхні кошти надійно захищені, тому ліквідність банку абсолютно незалежна від Греції.
  • Банківські системи різних держав є незалежними, відповідно, всі платежі продовжують здійснюватися як звичайно.

Як зазначив голова правління Піреус Банку в Україні Сергій Наумов: «Ніякого впливу можливість дефолту Греції на діяльність Піреус Банку в Україні не зробить. Піреус Банк МКБ є українським банком із виплаченим іноземним капіталом. Це свідчить, що всі операції локалізовані і здійснюються у відповідності до українського законодавства і політики НБУ, що регулює дії всіх акціонерів банків на території країни, в тому числі акціонерів з інших країн».

За словами банкіру, відділення банку працюють у нормальному режимі, обслуговують клієнтів, виконують усі свої зобов'язання та платежі своєчасно і в повному обсязі. «За підсумками 30 червня було зафіксовано приплив депозитів у гривні», - додав С.Наумов.

Раніше прес-служба Піреус Банку повідомляла, що згідно з національними ЗМІ: Дефолт Греції не зробить прямого впливу на діяльність «дочок» грецьких банків в Україні.