Меню

Архів новин
Національні ЗМІ: Дефолт Греції не матиме прямого впливу на діяльність «дочок» грецьких банків в Україні – заява НБУ
02 Липня 2015

Дефолт Греції не матиме прямого впливу на діяльність «дочок» грецьких банків в Україні та український банківський сектор в цілому, повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у прес-службі Національного банку України (НБУ) в середу.

«Банки з грецьким капіталом, що представлено в Україні, володіють значним запасом ліквідності і не потребують підтримки своєї ліквідності на щоденній основі. При цьому на сьогодні практично немає працюючих каналів, через які негативний розвиток ситуації в Греції може безпосередньо вплинути на стабільність українського банківського сектора. В Україні зараз діють жорсткі обмеження на рух іноземного боргового капіталу, і це також практично виключає загострення будь-яких проблем із ліквідністю українських «дочок» грецьких банків», – зазначив представник прес-служби.

«Ніякого впливу можливість дефолту Греції на діяльність Піреус Банку в Україні не зробить. По-перше, Піреус Банк МКБ є українським банком із виплаченим іноземним капіталом. Це свідчить, що всі операції локалізовані і здійснюються у відповідності до українського законодавства і політики НБУ, що регулює дії всіх акціонерів банків на території країни, в тому числі акціонерів з інших країн. По-друге, миттєва ліквідність банку станом на 1 липня перевищує 300% при нормативі – 20%. Тобто, Піреус Банк сьогодні входить до ТОП-10 найбільш ліквідних банків України», – заявив голова правління банку Сергій Наумов.

Сьогодні в Україні діє дві фінустанови із грецьким «корінням»: до початку травня 2015р. Piraeus Bank S.A. володів 99,99% статутного капіталу Піреус Банк МКБ, EFG New Europe Holding BV – 99,9652% Універсал Банку.