Меню

Архів новин
Курс гривні прагне досягти балансу, — коментує Голова Правління Піреус Банку С. Наумов
06 лютого 2015

«Безумовно, ситуація на українському банківському ринку залишається дуже непростою. Валютної виручки експортерів, як і раніше, не вистачає для задоволення поточних потреб клієнтів у інвалюті та закриття сформованого відкладеного попиту на іноземну валюту. Як результат, якийсь час ми спостерігатимемо зростання курсу долара, доки експортери не почнуть активніше продавати валюту.

Яким буде курс гривня / долар — сказати важко. Валютний ринок зараз шукає той курс, який влаштував би обидві сторони — як експортерів, так й імпортерів. Також, з великою ймовірністю, курс гривні буде зміцнюватися на тлі новин про надання Україні фінансової підтримки, включаючи визначеність із термінами і сумою допомоги від МВФ.

Наше завдання у такій ситуації — максимальний захист інтересів клієнтів і неухильне виконання всіх своїх зобов'язань перед ними — за вкладами, розрахунками, іншим банківським операціям. На щастя, незважаючи на складну ситуацію в економіці країни, Піреус Банк залишається одним з небагатьох найбільш висококапіталізованих і платоспроможних банків на ринку України, виконуючи всі обов'язкові нормативи і вимоги НБУ. Більш того, банк входить до складу потужної міжнародної фінансової групи, яка поряд з найбільшими європейськими банками безпосередньо контролюється Європейським центральним банком і є однією з найбільш висококапіталізованих в Європі.

Ми чудово розуміємо: 2015 рік не буде набагато легше попереднього. І з урахуванням цього, розробили відповідну стратегію ведення бізнесу в цьому році. Її головна мета-максимальна раціоналізація бізнесу шляхом оптимізації процесів, продуктів і сервісу, підвищення якості кредитного портфелю та інші заходи, що дозволять нам продовжити успішний розвиток на українському ринку».