Меню

Архів новин
Піреус Банк призупинив авторизацію транзакцій в гривні за кордоном та іноземних сайтах
05 лютого 2015

Піреус Банк тимчасово призупинив авторизацію операцій у гривні, що проводяться за кордоном як в інтернет-магазинах, так і в звичайній торговельній мережі та банкоматах, щоб уникнути втрат подвійної конвертації. При цьому, порядок проведення платежів в іноземній валюті за допомогою платіжних карток, емітованих у гривні, залишається без змін.

Дані обмеження були введені у зв'язку зі значними відмінностями між офіційно чинним курсом гривні і її реальним ринковим курсом до іноземних валют, що в свою чергу призводить до виникнення різниці між курсами валют продавця товару та українського валютного ринку.

У разі проведення платежу за кордоном у гривні, ціна, зазначена в іноземній валюті, конвертується продавцем товару/магазином у гривню. Однак фактичне відшкодування цієї суми банком продавцеві проводиться в доларах США або євро. В результаті, через різницю курсів продавця товару та українського валютного ринку, сума в гривнях, списана з рахунку клієнта, може істотно відрізнятися від представленої спочатку продавцем. Щоб уникнути цього, а також для запобігання подвійної конвертації, яка також збільшує витрати клієнтів, було прийнято рішення про тимчасове обмеження платежів у гривні за кордоном.

Як повідомила Катерина Вінницька, заступник директора департаменту роздрібного бізнесу Піреус Банку, «Ви, як і раніше, зможете без перешкод розрахуватися гривневою, або валютною карткою Піреус Банку за кордоном, якщо операція ініційована у валюті країни перебування, або в іншій валюті. Для того, щоб здійснити оплату за кордоном по будь-якій платіжній картці, необхідно вибирати будь-яку можливу валюту платежу, крім гривні. Найоптимальнішим варіантом є оригінальна валюта продавця, що дозволить уникнути первинної конвертації на стороні продавця. Сайти, на яких найчастіше можливі ситуації з подвійною конвертацією: Paypal, Google AdWords, Next Direct, Amazon».

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтеся до Контакт-центру банку: 0 800 30 888 0.