Меню

Архів новин
Інформація для клієнтів про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України в частині оподаткування доходів фізичних осіб під час нарахування процентів на суми депозитних та поточних рахунків
06 Cічня 2015
Шановні клієнти,


Інформуємо Вас про те, що з 1 січня 2015 року набув чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» №71-VIII від 28.12.2014, відповідно до якого:


1. Змінено ставку, за якою Банк нараховує та сплачує до бюджету податок на доходи фізичних осіб під час нарахування процентів на суми депозитних та поточних рахунків з 15% на 20%. Враховуючи утримання вказаного податку при кожному нарахуванні відсотків за депозитами та рахунками, то утримання податку за діючими депозитними та поточними рахунками до 01.01.2015 виконано за ставкою 15% і перерахунок відсотків за даний період здійснюватись не буде.


2. Введено оподаткування військовим збором у розмірі 1,5% на доходи фізичних осіб під час нарахування процентів на суми депозитних та поточних рахунків. Враховуючи утримання вказаного податку при кожному нарахуванні відсотків за депозитами та рахунками, то утримання податку за діючими депозитними та поточними рахунками в період до 01.01.2015 не виконувалось і перерахунок відсотків за даний період здійснюватись не буде.


3. Оподаткування військовим збором діятиме до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України".


Тобто починаючи з 01.01.2015 сумарно утриманий податок з пасивного доходу та військовий збір становитиме 21,5% від кожної суми нарахованих відсотків.


З повагою,


Піреус Банк