Меню

Архів новин
Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» присвоїло Піреус Банку кредитний рейтинг «стабільний»
17 Грудня 2014
Рейтинговий комітет агентства «Кредит-Рейтинг» прийняв рішення про оновлення результатів кредитного рейтингу фінансових установ. За результатами оновлення кредитний рейтинг АТ «Піреус Банк МКБ» на 12 грудня 2014 року був визначений на рівні uaA, прогноз – «стабільний».

Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується
високою кредитоспроможністю, порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. «Стабільний» прогноз вказує на відсутність наявних передумов для зміни рейтингу протягом року. Перш за все, здобуття рейтингу необхідне підприємству, яке хоче підтвердити свою прозорість, надійність і фінансову стабільність.

Кредитний рейтинг – це універсальний інструмент для оцінки кредитоспроможності позичальника, надійності його боргових зобов'язань і встановлення плати за відповідний кредитний ризик. Він дає можливість заявити потенційним інвесторам і партнерам про свою кредитоспроможність, не розголошуючи при цьому конфіденційної інформації, і зробити стосунки позичальника і інвестора максимально прозорими і ефективними.

Нагадаємо, що 1 грудня п.р. рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило найвищий рівень надійності депозитів Піреус Банку, що залишається незмінним з 2009 року. Відмітка «5» – найвища надійність означає, що Банк надійний, мінімально чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних факторів. Ймовірність виникнення проблем із своєчасним поверненням вкладу дуже низька.

На відміну від загального кредитного рейтингу банку, рейтинг надійності банківського вкладу (депозиту) враховує черговість і пріоритетність виконання зобов`язань банківською установою. Рейтинг банківського вкладу корелює з рейтингом фінансової установи, але визначається за окремою шкалою, за якою порівнюються виключно банківські установи.

За інформацією «Кредит-Рейтинг» рейтинг надійності банківського вкладу (депозиту) характеризує незалежну думку компанії «Кредит-Рейтинг» про можливість банку вчасно й у повному обсязі виконати взяті на себе зобов`язання щодо повернення банківських вкладів протягом найближчих 12 місяців.

Рейтинги надійності банківських вкладів дозволяють потенційним вкладникам здійснити відбір найнадійніших банків і прийняти рішення щодо доцільності розміщення коштів у банку, або у випадку закінчення терміну дії депозитного договору - доцільності його пролонгації.