Меню

Архів новин
Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило найвищий рівень надійності депозитів Піреус Банку
08 Грудня 2014

На засіданні рейтингового комітету агентства «Кредит-Рейтинг» було прийнято рішення про підтвердження присвоєного раніше рейтингу надійності банківських депозитів. За даними «Кредит–Рейтинг», що були оголошені 1 грудня 2014 року, надійність банківських вкладів АТ «Піреус Банк МКБ» зберігається на рівні «5» (найвищий рівень надійності).

За інформацією «Кредит -Рейтинг» рейтинг надійності банківського вкладу (депозиту) характеризує незалежну думку агентства про можливість банку вчасно й у повному обсязі виконати взяті на себе зобов`язання щодо повернення банківських вкладів протягом найближчих 12 місяців.
Цей вид рейтингу був розроблений з метою захисту вкладників і підвищення їх інформованості щодо надійності банківських установ. Результатом визначення такого рейтингу є незалежна оцінка ризику виникнення проблем із своєчасним поверненням вкладу (у випадку введення регуляторних обмежень на дострокове повернення банківських вкладів, своєчасним поверненням вкладу вважається повернення після закінчення терміну дії договору).

На відміну від загального кредитного рейтингу банку, рейтинг надійності банківського вкладу (депозиту) враховує черговість і пріоритетність виконання зобов`язань банківською установою. Рейтинг банківського вкладу корелює з рейтингом фінансової установи, але визначається за окремою шкалою, за якою порівнюються виключно банківські установи.

З повним списком банківських установ, яким було підтверджено рейтинги на колишньому рівні, можна ознайомитися на сайті рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг».

Нагадаємо, раніше Піреус Банк повідомляв, що агентство Fitch підтвердило рейтинг Греції зі стабільним прогнозом.