Меню

Архів новин
Група Піреус Банку не планує залишати український ринок
20 Листопада 2014

Сергій Наумов, нещодавно призначений Наглядовою Радою Піреус Банку на позицію Голови правління банку, заявив, що Піреус Банк налаштований на довгострокову роботу в Україні і не планує залишати український ринок. «Цього року банк збільшив статутний капітал на 450 млн. грн, що також свідчить про серйозні наміри Групи продовжувати працювати в Україні. Разом із тим, банківський ринок перебуває не в кращому стані через непросту економічну ситуацію у країні в цілому. Тому Піреус Банк має намір максимально адаптувати свою стратегію до поточної ситуації, оптимізувати канали продажів, існуючі процеси і продукти.

Пріоритет №1 для банку в поточних умовах - максимально очистити кредитний портфель від проблемної заборгованості й не наростити новий. Поки ми з цим успішно впорюємося: за останні кілька місяців частка негативно класифікованих активів Піреус Банку істотно знизилася і ледве перевищує 5%».

За його словами, крім якості кредитного портфелю, пріоритетом діяльності банку буде нарощування комісійного доходу. Серед перспективних продуктів для збільшення комісійного доходу - робота за документарними операціями, зарплатно-карткові проекти, розрахунково-касове обслуговування. Також за необхідністю банк буде впроваджувати нові продукти у digital banking і вдосконалювати вже існуючі продукти для підвищення якості обслуговування клієнтів та зниження транзакційних й адміністративних витрат.

«Ці кроки, поряд з іншими ініціативами допоможуть банку зберегти фінансову стабільність на сьогоднішньому етапі і вийти з кризи добре підготовленим до майбутнього розвитку. Ніяких ілюзій - 2015 рік, вочевидь, буде дуже важким як для бізнесу, так і для банківської системи. Я вважаю, визначеного пожвавлення бізнес-активності та навіть певного зростання слід очікувати у 2016-2017 роках. Упевненість у кращому майбутньому також вселяє реформаторська стратегія Національного банку, представлена на Українському Фінансовому Форумі у Брюсселі, націлена на удосконалення корпоративного управління у банках, посилення захисту прав кредиторів, а також забезпечення більшої прозорості роботи Національного банку як регулятора і роботи банківських установ, із точки зору фінансової звітності та структури акціонерів».