Меню

Архів новин
Звернення до клієнтів Піреус Банку, зареєстрованих на території вільної економічної зони «Крим»
03 Грудня 2014

Шановні Клієнти,

Інформуємо Вас, що 5 листопада п.р. вступила у дію Постанова Правління НБУ №699 від 03.11.2014р. «Про застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони “Крим”».

Згідно з її положеннями:

1. Усі фізичні особи, зареєстровані на території вільної економічної зони «Крим» (АР Крим або м. Севастополь) (надалі – ВЕЗ Крим») прирівнюються до нерезидентів (за інвестиційними операціями – до іноземного інвестора);

2. Перекази (платежі) з материкової території України на територію ВЕЗ «Крим» або з території ВЕЗ «Крим» на материкову територію України здійснюються в порядку, передбаченому нормативно-правовими актами НБУ (із урахуванням обмежень, вказаних у Постанові НБУ №540) для операцій із переказу коштів за межі України/в Україну.

3. У разі необхідності здійснення платежів, пов’язаних з розташованим на території Криму майном, юридичні особи здійснюють такі перекази на підставі документів, що підтверджують право власності на таке майно, та документів, що підтверджують наявність підстав для здійснення оплати зобов’язань.

4. Договори, укладені суб’єктами Криму із суб’єктами, які зареєстровані/постійно проживають на іншій частині території України, є документами, що використовуються замість зовнішньоекономічних договорів (контрактів) під час застосування нормативно-правових актів НБУ.

5. Інвестиції резидентів в об’єкти інвестиційної діяльності, розташовані (зареєстровані) на території Криму, забороняються.

6. Здійснення операцій за відкритими рахунками юридичних осіб, місцезнаходженням яких є територія ВЕЗ «Крим» припиняється.

7. Переміщення готівкових російських рублів через адміністративний кордон ВЕЗ «Крим» забороняється, за винятком їх переміщення фізичними особами в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тис. грн. за умови усного декларування посадовій особі митниці.

Будь ласка, ознайомтесь із переліком документів для підтвердження статусу резидента України клієнтами Банку, що мають(мали) місце реєстрації в ВЕЗ Крим:

1. Паспорт громадянина України з відміткою про реєстрацію на материковій території України, чи інший документ, до якого згідно із Законом України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" вносяться відомості про реєстрацію місця проживання:

  • тимчасове посвідчення громадянина України,
  • довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи,
  • посвідка на постійне проживання,
  • посвідка на тимчасове проживання,
  • посвідчення біженця,
  • посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту,
  • посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист,
  • довідка про звернення за захистом в Україні.

2. Довідка, що підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї. Довідка надається територіальним підрозділами Державної міграційної служби України та підтверджує статус резидента строком на 6 місяців без обов’язкової наявності відмітки про реєстрацію на материковій території України в паспорті.

3. Довідка про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції. 

Способи погашення заборгованісті за кредитною карткою і іпотечним/авто кредитом викладено на офіційному сайті Банку у розділі Прес-центр.

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтеся за телефоном цілодобового Контакт-центру – 0 800 30 888 0 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні, з мобільних – згідно з тарифами операторів).