Меню

Архів новин
Піреус Банк виступив партнером Четвертої Щорічної Банківської Конференції «Управління ринковими ризиками»
21 Жовтня 2014

Піреус Банк виступив партнером Четвертої Щорічної Банківської Конференції «Управління ринковими ризиками та ризиком ліквідності у банку: сучасні методи та технології», що була організована компанією «Екстра-Консалтинг» 16-17 жовтня 2014 року в Києві.

Спікерами конференції, яка була присвячена аналізу макроекономічних тенденцій і викликів в Україні та їх впливу на банківський сектор, виступили голова правління Піреус Банку Сергій Наумов та член правління - головний ризик-менеджер Піреус Банку Тетяна Сотникова.

Як повідомив Сергій Наумов в ході панельної дискусії, присвяченої стану банківської системи України в умовах військової агресії РФ на Сході країни, «кредитування економіки стає все більш проблематичним через значний відтік ресурсів населення з банківської системи, викликаного, зокрема, кризою довіри до депозитів, що відповідно знижує рівень ліквідності банків та їх можливості з кредитування бізнес-клієнтів».

У свою чергу член правління банку Тетяна Сотникова підкреслила, що «прямі втрати кредитного і депозитного портфелів банківської системи України через анексію Криму та бойові дії на Донбасі є відчутними. Однак, окрім прямих втрат у проблемних регіонах, усі банки України схильні до опосередкованого впливу у зв'язку з погіршенням політичної та економічної ситуації в цілому».

Як партнер конференції, Піреус Банк нагородив кращих спікерів заходу, яким за результатами виступів глава банку С. Наумов вручив заохочувальні призи. За вміння знаходити рішення непростих завдань, що виникають у бізнес-лініях, казначействй і ризик-менеджменту приз отримала Олена Дмитрієва, заступник голови правління Укргазбанку. За сміливість в управлінні ризиками в банку була нагороджена Олена Домуз, член правління, директор з управління ризиками Надра Банку, за успішну передачу досвіду в ризик- менеджменті між Україною та Боснією і Герцеговиною - Дмитро Колечко, Банківська група Хіппо Альпе Адріа в Боснії і Герцеговині.

Разом із Піреус Банком в конференції брали участь Глобальна Асоціація Професіоналів Ризик Менеджменту (GARP), Правекс Банк та Українсько-Британська Професійна Асоціація (UUPN). Головний інтернет-медіа партнер – Фінансовий портал Finance.ua. Інформаційні партнери Конференції – державний інформаційно - аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків, банківські портали МінФін, infobank.by.