«Грецька економіка продовжує демонструвати ознаки поступового відновлення» – Міхаліс Саллас, голова правління Групи Піреус Банку
16 Вересня 2014

Чистий відсотковий дохід Групи продовжує зростати щоквартально та склав 500 млн. євро, що на 4% вище, ніж у 1 кварталі 2014 року. Загальні активи Групи склали 88,5 млрд. євро. Цю інформацію оголосила прес служба Групи, посилаючись на фінансовий звіт Групи Піреус Банку у 2 кварталі 2014 року.

Згідно із результатами піврічної діяльності, чистий комісійних дохід склав 80 млн. євро у 2 кварталі 2014 року, продемонструвавши відносну стабільність, порівняно із попереднім кварталом. Інший операційний дохід склав 138 млн. євро, включаючи прибуток від реструктуризації проблемної заборгованості.

Загальна сума заборгованості до внесення правок складала 73,1 млрд. євро, із неї кредити комерційним підприємствам складали 65 %, іпотека – 24% та споживчі кредити – 11%. Депозити складали 54 млрд. євро та демонструють більш стабільну динаміку, порівняно із двома попередніми кварталами. «Грецька економіка продовжує демонструвати ознаки поступового відновлення. Показники оптимістичні як у фінансовому секторі, так і щодо конкурентної спроможності (поточний платіжний баланс). Наступний період підтвердить очікуване повернення до зростання економіки Греції, – крок, котрий також позначить поступове зниження рівня безробіття, що є основним питанням для економіки та суспільства», - говорить Міхаліс Саллас, голова правління.

На основі фінансових результатів, власний капітал Групи Піреус Банку склав 9,4 млрд. євро, а коефіцієнт базового капіталу першого рівня Групи, згідно із Базель III, збільшився до 15,0%, порівняно із 14,5% станом на кінець березня 2014 року.

Мережа філій Групи станом на кінець червня 2014 року склала 1 277 відділень, із котрих 889 відділень функціонують у Греції, а 388 відділень – у 9 країнах світу.

«Ліквідність Групи демонструє подальше покращення, індикатор довгострокової ліквідності склав 108% у червні 2014 року у порівняні з 111% наприкінці грудня 2013 року. Рівень достатності капіталу Групи покращувався щоквартально (на +0,5%) із коефіцієнтом базового капіталу першого рівня 15,0% , відповідно до Базель III. Цей коефіцієнт включає збільшення акціонерного капіталу та сплати за привілейованими акціями у 2 кварталі 2014 року, котрими володіє Республіка Греція», – додає Ставрок Леккакос, виконавчий та генеральний директор.

Група Піреус сконцентрується на подальшому скороченні своїх витрат на консолідацію боргу, покращенні ефективності роботи, крім усього іншого за рахунок ефекту синергії, що обумовлений банківськими придбаннями, на ефективному керуванні проблемними кредитами із належним плануванням, інструментами та стратегічними рішеннями, а головне, на фінансування конкурентних бізнес-планів, котрі необхідні для відновлення економіки Греції.