Меню

Архів новин
На Загальних Зборах Акціонерів затвердили результати приватного розміщення акцій та збільшення статутного капіталу на 449 482 000 гривень
03 Вересня 2014

1 вересня 2014 року на Загальних Зборах Акціонерів банку затвердили результати приватного розміщення акцій та збільшення статутного капіталу.


Рішенням затвердили результати п’ятнадцятої додаткової емісії акцій банку на загальну суму 449 482 000 грн (еквівалент 25 млн. євро на момент внесення коштів в оплату за акції), що сплачені акціонерами у повному обсязі. Це складає 89,9% від запланованого обсягу розміщення акцій, адже сума реального збільшення капіталу залежала від курсу обміну на момент внесення коштів.


У результаті даного розміщення акцій після державної реєстрації додаткової емісії та внесення змін до Статуту банку, статутний капітал Піреус Банку в Україні зросте на 27,6% - до 2 077 274 220 грн.


Ніколас Зензефіліс, член правління, директор департаменту казначейства Піреус Банку зазначив, що навіть у скрутні для банківської системи часи Група Піреус Банку демонструє свої зобов’язання щодо присутності на ринку України. «Рішення, прийняте 6 червня 2014 року на Загальних Зборах Акціонерів банку, вказує на те, що акціонери планують й надалі розвивати фінансову установу та підтримують його подальшу експансію. У результаті такого збільшення, організація отримає навіть більшу фінансову стабільність, ще сильніший коефіцієнт достатності капіталу та подальшу підтримку розширення її діяльності», - підсумував банкір.


Збільшення статутного капіталу відбулося шляхом проведення приватного розміщення 44 948 200 простих іменних акцій банку у бездокументарній формі номінальною вартістю 10 грн. за одну акцію. Весь обсяг додаткової емісії акцій банку придбав мажоритарний акціонер Piraeus Bank S.A. (Афіни, Греція). У результаті розміщення акцій додаткової емісії Piraeus Bank S.A. надалі володіє 99,99% акціонерного капіталу АТ "Піреус Банк МКБ".