Меню

Архів новин
Он-лайн калькулятор для розрахунку доходів за депозитами після оподаткування розміщено на сайті Піреус Банку
11 Серпня 2014

Онлайн калькулятор для розрахунку чистого доходу за депозитами після оподаткування розміщено на сайті Піреус Банку, повідомляє прес-служба банку.


За інформацією прес-служби, даний онлайн калькулятор дозволяє розрахувати суму доходів за всіма діючими у банку видам депозитів до оподаткування, а також після нарахування та сплати податку на доходи за депозитами, отриманими після 1 серпня 2014 року.


Як підкреслила заступник директора департаменту роздрібного бізнесу Піреус Банку Катерина Вінницька: «Згідно з новим законом, банк виступає податковим агентом при сплаті податку на депозити. Таким чином, банк самостійно розраховує й перераховує до бюджету податок у розмірі 15% від суми процентного доходу, отриманого на залишок за рахунком або депозитом. Основна сума депозиту оподаткуванню не підлягає. Для зручності наших клієнтів на сайті банку ми розмістили калькулятор, що дозволяє розрахувати саме на яку суму податків скоротиться їх процентний дохід, і яку суму вони отримають на руки».


Також, наголосила К. Вінницька, даний механізм - нарахування та сплати податку на доходи від депозитів самим банком, дозволяє зберегти таємницю банківських вкладів, оскільки у податковому розрахунку не зазначатиметься інформація про суми окремих депозитів або поточних рахунків, а також відомості про фізичну особу- платника податку, за котрим нараховані відсотки.


З переліком питань/відповідей стосовно нового Закону можна ознайомитися на офіційному сайті Банку: http://www.piraeusbank.ua/ru/individuals/faq8.html.