Menu

News archive
Агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило найвищий рейтинг надійності депозитів Піреус Банку
18 July 2011

Національне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» провело оновлення рейтингу надійності банківських вкладів. Згідно останніх даних за червень 2011 р. рейтинг Піреус Банку підтверджено на рівні попереднього місяця з найвищою оцінкою «5». Піреус Банк в Україні утримує найвищий рейтинг надійності банківських вкладів з моменту заснування рейтингу, тобто з березня 2009 року.

«Оцінка надійності банківських вкладів «5» означає, що банк, який отримав таку оцінку – надійний та мінімально чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних чинників», – говорить Дмитро Мусієнко, член правління, директор департаменту мережі філій Піреус Банку в Україні.

За даними червня 2011 р. найвищий рейтинг від агентства «Кредит-Рейтинг» отримали всього 8 з 90 банків, що пройшли оцінювання. Згідно з планами агентства, депозитний рейтинг банків оновлюватиметься щомісяця.

«Команда фахівців Піреус Банку постійно працює над збереженням характеристик надійності банку на високому рівні, незалежно від економічної ситуації в країні. У нашому розумінні надійне партнерство з клієнтами, яке супроводжується якісним сервісом, – головне завдання нашого банку поряд із виконанням своїх зобов´язань перед клієнтами. Виконуючи ці завдання, ми, тим самим, повністю задовольняємо потреби й очікування наших клієнтів», – сказав Дмитро Мусієнко.

За словами голови Спостережної ради АТ "Піреус Банк МКБ" Янніса Кіріакопулоса, утримання банком рейтингу депозитів на найвищому рівні з моменту заснування даного рейтингу відображує обережність підходів, які застосовує банк при збільшенні кредитного портфелю та використання передового досвіду в роботі з вкладниками.

Генеральний директор агентства "Кредит-Рейтинг" Станіслав Дубко вважає, що "рейтинги надійності депозитів допоможуть як потенційним вкладникам під час відбору найнадійніших банків, так і тим вкладникам, у яких закінчується термін дії депозитних договорів, для ухвалення рішення щодо доцільності їхньої пролонгації". У рейтинговому агентстві також вважають, що використання рейтингів надійності депозитів допоможе підвищити загальний рівень довіри до банківської системи України в цілому.

Агентство «Кредит-Рейтинг» підтримує всі опубліковані рейтинги в актуальному стані, використовуючи інформацію, одержувану від банків у межах договірних відносин з ними. Інформація про поточні рівні рейтингів банківських вкладів є доступною на сайті агентства. Під час визначення й подальшого моніторингу рейтингів депозитів агентство аналізує поточну ліквідність банку, структуру й концентрацію ресурсної бази, концентрацію та якість активів, збалансованість активів і пасивів за строками до погашення, чутливість банку до несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов, наявність доступу до зовнішніх джерел фінансування й ступінь залежності від них.

Читати детальніше про рейтинг вкладів

Довідка. Піреус Банк є однією із провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 56 млрд 628 млн євро і регуляторним капіталом 4 млрд 300 млн євро (станом на 31.03.2011). Заснований у 1916 р., Піреус Банк сьогодні здійснює діяльність у Греції, Україні, Румунії, Болгарії, Єгипті, Албанії, Сербії, Кіпрі, а також у світових фінансових центрах – Нью-Йорку та Лондоні. Piraeus Bank S. A. є головною установою Групи Піреус Банку (Piraeus Bank Group); до Групи входять 10 банків і 21 компанія, які надають повний спектр фінансових послуг.

В Україні Піреус Банк надає повний комплекс банківських послуг приватним особам, малому і середньому бізнесу, а також корпоративним клієнтам. Серед пріоритетних напрямків – іпотечне кредитування та кредитування бізнесу.

Банк є членом Асоціації українських банків, Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також входить до числа банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Андрій Сахно
Тел./Факс: +38(044)495-8888
e-mail: asakhno@piraeusbank.ua