Меню

Архів новин
Піреус Банк в Україні отримав підтвердження кредитного рейтингу на рівні uaA з прогнозом «стабільний»
05 Cічня 2012

22 грудня рейтинговий комітет національного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг» обновив і підтвердив поточний довгостроковий кредитний рейтинг Піреус Банку в Україні на рівні «uaA» з прогнозом «стабільний». У ході аналізу агентство використовувало фінансову звітність Піреус Банку в Україні за 2009-2010 рр. і I-III кв. 2011 р., а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

За інформацією агентства, рейтинг uaА характеризується високою кредитоспроможністю банку в порівнянні з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

На присвоєння Піреус Банку в Україні високого рейтингу uaA агентством «Кредит-Рейтинг» вплинули наступні фактори:

  • наявність підтримки з боку основного акціонера - одного з найбільших банків Південно-Східної Європи Piraeus Bank SA;
  • високі показники ліквідності і збалансованість активів та пасивів за строками до погашення;
  • зростання рівня резервування по активних операціях;
  • наявність відносно дешевої ресурсної бази, що дозволяє підтримувати конкурентні позиції на фінансовому ринку.

Високий кредитний рейтинг uaA Піреус Банку в Україні залишається незмінним з моменту його присвоєння агентством «Кредит-Рейтинг» 13 червня 2008 року.

Довідка. Піреус Банк є однією із провідних банківських установ Південної та Східної Європи з активами 55,6 млрд євро і регуляторним капіталом 3,1 млрд євро (станом на 30.09.2011). Заснований у 1916 р., Піреус Банк сьогодні здійснює діяльність у Греції, Україні, Румунії, Болгарії, Єгипті, Албанії, Сербії, Кіпрі, а також у світових фінансових центрах – Нью-Йорку та Лондоні. Piraeus Bank S. A. є головною установою Групи Піреус Банку (Piraeus Bank Group); до Групи входять 10 банків і 21 компанія, які надають повний спектр фінансових послуг.

Банк є членом Асоціації українських банків, Форуму провідних міжнародних фінансових установ, учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, членом Міжнародної торгової палати в Україні, а також входить до числа банків, уповноважених Пенсійним фондом України здійснювати виплату пенсій і грошової допомоги.

5 грудня впливове ділове видання "ІнвестГазета" визнало Піреус Банк найбільш динамічним банком 2011 року (серед ІІІ групи банків за розміром активів) та одним з трьох найкращих банків-роботодавців згідно премії UKRAINIAN BANKER AWARDS 2011.

Прес-служба Піреус Банку в Україні
Андрій Сахно
тел./факс: +38(044)495-8888
e-mail: asakhno(at)piraeusbank.ua